eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Köd a Szentendrei-szigeten, Surány határában 2019. október 19-én.
Nyitókép: Köd a Szentendrei-szigeten, Surány határában 2019. október 19-én. MTI/Mohai Balázs

Vége a nyárnak: ránk szakad az ősz menthetetlenül

Hamarosan nagyot fordul az időjárás.

A hétvégén még folytatódik a nyár, hétfőn azonban lehűlés kezdődik. Az ország egyes pontjain kedden csupán 7 fokig emelkedik majd a hőmérséklet, és befutnak az őszi esők is.

Szombaton napos, alapvetően csapadékmentes idő lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton általában 20 és 25 fok között valószínű, csak néhol lehet ennél hűvösebb az idő.

Vasárnap a köd feloszlását követően derült, napos idő lesz. Csapadék nem várható, néhol ködszitálás előfordulhat. A délnyugati szél többnyire mérsékelt marad, csak északkeleten élénkül meg helyenként.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 11 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet a napos tájakon 20 és 24 fok között valószínű vasárnap, a tartósabban ködös területeken néhány fokkal ez alatt marad.

Hétfőn átmeneti napra lehet számítani. Észak felől erősen megnövekszik a felhőzet. Elsősorban az északi megyékben helyenként már eső, záporeső is előfordulhat. Megélénkül, néhol megerősödik az északira, északnyugatira forduló szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 11 között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 22 fok között alakul hétfőn, az alacsonyabb értékek északon, északnyugaton, a magasabbak délkeleten várhatóak.

Kedden már nagyon ősz lesz: többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, és többfelé várható eső, zápor. Az északi, északnyugati szél élénk, néhol erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 11 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 7 és 14 fok között valószínű, délen lehet a melegebb.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×