eur:
395.31
usd:
371.12
bux:
65071.77
2024. április 19. péntek Emma

Itt vannak 2019 legjobb természetfotói

Egy mormotára támadó tibeti róka nyerte meg a Wildlife Photographer of the Year fődíját. A mormota nem érte meg már a sikert...

A kínai Bao Jong-csing felvételén egy halálos pillanatot rögzített: a Csilien hegységben a róka lecsapott a mormotára, és a felvétel elkészülte után nem sokkal megölte és el is fogyasztotta - írja a BBC. A kép szerzője a témáról csak ennyit mondott: "Ez a természet." A kínai fotós nemcsak a fődíjat vitte ezzel a felvétellel, hanem az emlősök kategóriájában is az élen végzett.

Mint kiderült, hosszú ideje dolgozott már a környéken, amikor meglátta a lesben álló rókát, amely egy óvatlan mormotára várt. A győztes fotó természetesen egy sorozat része, azt is megörökítette Bao, amikor a róka már a mormotát marcangolja.

"Erre a versenyre érkeznek a legkiválóbb pályázatok. A világ legjobb fényképészei évről évre neveznek, és azt kell mondanom, hogy ez a felvétel a valaha volt legjobb, amit láttam" - mondta a díjkiosztón Roz Kidman Cox, a zsűri elnöke.

Az év természetfotósa pályázatot 1965-ben hirdette meg először a BBC Wildlife Magazine. Annak idején csak állatos fényképekkel lehetett nevezni, mostanra azonban számos kategóriával bővült a verseny, amely immár a londoni Természettudományi Múzeum szervezésében zajlik.

Gerinctelenek viselkedése – Építész hadsereg – Daniel Kronauer, USA

Daniel Kronauer
Daniel Kronauer

Madarak viselkedés – A sas landolása – Audun Rikardsen, Norvégia

Audun Rikardsen
Audun Rikardsen

Állatok a természetes környezetükben – Havas fennsíki nomádok – Shangzhen Fan, Kína

Shangzhen Fan
Shangzhen Fan

Portfólió – Összebújás – Stefan Christmann, Németország

Stefan Christmann
Stefan Christmann

Városi vadvilág – Patkánycsapat – Charlie Hamilton James, Nagy-Britannia

Charlie Hamilton James
Charlie Hamilton James

Fekete és fehér – Havas expozíció – Max Waugh, USA

Max Waugh
Max Waugh

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×