INFORÁDIÓ 
2020. június 1. hétfő
Tünde

telefon

applikáció

mobiltelefon

Kiiktathatók az okostelefon gyilkosai

Kiiktathatók az okostelefon gyilkosai

Infostart

Egy részletes összeállítás azt is megindokolja, mit miért kell törölni a telefon kíméletes használata érdekében.

A Kisalföld.hu portálon is olvasható az az összeállítás, amely felsorolja azokat az alkalmazásokat, amelyek brutálisan lassítja az okostelefont, megeszi az akkumulátort és fölöslegesen zabálják az adatforgalmat is.

Az Android hőskorából maradtak meg olyan megoldások, amelyek a fejlesztők szándéka szerint memóriát szabadítanak fel, de valójában csak növelik a bajt, ugyanis folyamatosan használják a telefon kapacitásait, mivel örökösen bezárják és újraindítják az alkalmazásokat ahelyett, hogy azokat a futó memóriából töltenék be; ha túl sok alkalmazás fut, az utóbbi évek memóriakezelése automatikusan kidobálja a nem szükségeseket.

Fölösleges tehát a Clean Master, ahogy és az egyéb tisztító appok is, nincs rájuk szükség, kiváltja őket a Beállítások/Tárhely menüpontban a Gyorsítótárazott adatok opció, itt lehet maradványokat törölni. A Beállítások/Alkalmazások menüpontban a konkrét app tárhelye is egy érintéssel tisztítható.

A Facebook alkalmazása sem szükséges, böngészőből érdemes facebookozni, böngészőből ráadásul nincs állandó adatlekérés, nincsenek felesleges értesítések és "célzott reklám" sem.

Az akkumulátoroptimalizálók szintén feleslegesek, a memóriakezelőkhöz hasonlóan.

Nem lehet viszont segíteni azon, ha egyes gyártók letörölhetetlenné teszik a Facebook, a Twitter vagy más egyéb alkalmazásokat. Ezek eltüntetése ezért felesleges is.

Az összeállítás tanácsa szerint olyan telefont kell venni, amin minél kevesebb kéretlen gyári app található.

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018