eur:
392.89
usd:
365.97
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Pixabay.com

Hiába nyert kocsit több száz magyar, nem vette át

Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a nyertesek kilétéről nagyon nehéz értesülni az OTP nyereménybetét-játéka esetében.

Hiába létezik az autó-nyereménybetét intézménye, több százra rúg az át nem vett nyereményautók száma - mutat rá a G7.hu összeállítása.

A lap felidéz egy 1965-ös esetet, amikor az OTP-nél valaki egy limuzin Wartburgot nyert, de azóta sem vette át, azóta pedig történt több száz ilyen eset, egész pontosan 671. A konstrukcióról tudni kell, hogy az autót csak 30 napig lehet átvenni, utána marad az a lehetőség, hogy az autó értéként pénzben lehet megkapni. Ha tehát

a Wartburgért ha ma valaki jelentkezne, 60 ezer forintot vehetne át.

Nem csak Wartburgok jártak így: Ladák, Skodák, Trabantok, Yugók, Polski Fiatok, de még Mercedes is, az értékük pedig 46 ezertől 7 millió forintig terjed.

Az OTP a lapnak nem árulta el, hogy mennyi az összes át nem vett nyeremény együttes összege, azaz mennyi pénzt rakott félre ezen a címen. Azt igen, hogy "az összeg megvan".

Most szeptemberig 408 alkalommal sorsoltak ki kocsikat. Legutóbb öt autót, két Suzuki Ignist, két Toyota Aygót és egy Toyota Yarist. A sorsolások 2002 óta zajlanak havonta, korábban előfordult, hogy csak ritkábban, esetleg negyedévente húzták az autókat. Nem nehéz kiszámolni,

sorsolásonként átlagosan másfél autót nem vesznek át.

Az OTP nem küld értesítést a nyertesnek, magának kell utánajárnia nyereményének.

A játék lényege egyébként az, hogy a betétesek lemondanak a betéteik kamatozásáról, és az OTP ebből az összegből "vásárolja meg" az autókat. Értelemszerű, hogy minél nagyobb a betétek teljes összege és a hozzá kapcsolódó kamat, annál nagyobb a nyereményalap, és annál több autót lehet belőle utalványozni.

Címlapról ajánljuk
Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Nagyon bántják az amerikai tőzsdéket

Nagyon bántják az amerikai tőzsdéket

Lefordultak az irányadó európai tőzsdék a mai amerikai GDP-adatok és munkanélküliségi statisztikák közlését követően. A makoradatok mellett a vállalati gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten az amerikai technológiai óriásokon van a hangsúly, amelyek közül a Meta csalódást okozott tegnap esti gyorsjelentésével. Itthon nagyban zajlanak az éves rendes közgyűlések, ma a Richter és a Mol tartja közgyűlését. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×