eur:
394.73
usd:
369.48
bux:
65324.09
2024. április 23. kedd Béla
Igor, a Fővárosi Állat- és Növénykert új hím rozsomákja (Gulo gulo) kifutójában 2015. december 18-án. A torkosborznak is nevezett faj két példánya került a fővárosba a finnországi Ähtäri és Moszkva állatkertjéből.
Nyitókép: MTI/Kovács Attila

Vérengző fenevad Pécsett - hihetetlen biztonsági intézkedések

A Pécsi Állatkert szert tett egy rozsomákra, cseh import. Latin neve: gulo gulo. Népiesen torkosborznak hívják, 120 példánya él egész Európában.

Új állat a Pécsi Állatkertben: rozsomákot,

más néven torkosborzot

szereztek be Csehországból - írja a Bama.hu. Kedd óta már meg is lehet csodálni.

Az intézmény igazgatója a lapnak elmondta, hihetetlen biztonsági intézkedésekre volt és van szükség vele kapcsolatban, mert

igazi ragadozó a rozsomák, folyamatosan vadászik, nem is csak élelemszerzési célból öl, akár egy szarvassal is végez.

Kifutóját úgy alakították ki, hogy az valódi élőhely legyen az állat számára a megfelelő mászási lehetőségekkel, rejtekhelyekkel. Rácsa bombabiztos.

A kétéves menyétféle "kollégájából" Szegeden és Budapesten van még, Európa-szerte összesen 120 példány él belőle. Óriási mancsa és karmai vannak.

A pécsi neve: Vadim. Cél, hogy társat kapjon.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Az első számú globális megatrend lett a mesterséges intelligencia boom, ami alapjaiban ír át üzleti modelleket, diszruptálhat iparágakat és felborítja az eddigi játékszabályokat. Egy teljes konferencianapon keresztül azzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön, milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a vállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. A Portfolio AI in Business rendezvényéről ebben a cikkünkben számolunk be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×