eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Pixabay

A felelős állattartást népszerűsíti a Nébih kampánya

Kiemelt cél, hogy a felelős állattartók inkább az örökbefogadás mellett döntsenek, hiszen rengetek kutya vár gazdára a menhelyeken, gyepmesteri telepeken.

Fogadj örökbe! címmel megjelent a Nébih új, ingyenes kiadványa, amely a kutyák örökbefogadásához nyújt átfogó segítséget a felelősen gondolkodó gazdák számára. A kötet ingyenesen letölthető a Szabad a gazdi kampány oldaláról, állatmenhelyek és gyepmesteri telepek pedig nyomtatott formában is igényelhetik.

A Nébih Szabad a gazdi programjának legújabb elemét Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár mutatta be a pécsi Misina Természet-és Állatvédő Egyesület menhelyén. Az agrártárca államtitkára hangsúlyozta, hogy a kötet egy átfogó és évek óta tartó kormányzati programba illeszkedik, melynek lényege a felelős állattartás elterjesztése és erősítése.

Kiemelt cél, hogy a felelős állattartók inkább az örökbefogadás mellett döntsenek, hiszen rengetek kutya vár gazdára a menhelyeken, vagy gyepmesteri telepeken.

A Nébih új kiadványa az örökbefogadás folyamatán kalauzolja végig a jövőbeli kutyatartókat, annak szellemében, hogy a felelős gazdává válás megtanulható.

A Fogadj örökbe! hasznos, gyakorlati tanácsokat nyújt azoknak a gazdiknak, akik úgy döntenek, otthont és szeretetet biztosítanak egy árva állatnak. A kötet már a kezdeti lépéseket is részletesen leírja, például, hogy

milyen szempontok mérlegelésével választhatunk magunk mellé ideális négylábú társat, olyat, akinek az igényeit valóban ki tudjuk szolgálni.

Az útmutatóban szó esik egyebek között:

  • a kutya örökbefogadásának jogi feltételeiről,
  • a tartási költségekről,
  • gyakorlati tanácsok az összeszokás megkönnyítésére.

A kötet ingyenesen letölthető a Nébih Szabad a gazdi programjának weboldaláról. Emellett állatmenhelyek és gyepmesteri telepek nyomtatott formában is igényelhetik a hivataltól.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×