INFORÁDIÓ 
2019. május 21. kedd
Konstantin

kirándulás

programajánló

túra

Fallóskút, Salabasina, Zuppa-tető - mutatunk néhány vadregényes helyet

Fallóskút, Salabasina, Zuppa-tető - mutatunk néhány vadregényes helyet

Infostart / InfoRádió - Herczeg Zsolt

Az InfoRádió összeállításában kezdők és edzett teljesítménytúrázók is találhatnak kellemes vagy éppen kihívást jelentő úti célt a hétvégére.

A Mátrában Mátraszentimre és Mátrakeresztes környékén érdemes kirándulni. Mátraszentimre Magyarország legmagasabban fekvő települése. A közelében van a Bagolyirtás nevű üdülőtelep, aminek ijesztő elnevezése nem a baglyok elpusztítására, hanem az általuk is használt tisztás kialakítására utal. Ha arra járnak, Fallóskutat se hagyják ki! Ott van a Mária-kápolna, ahol a legenda szerint 1947-ben Szűz Mária megjelent egy asszonynak.

Az elmúlt években alaposan beépített zarándokhelyen fakad egy forrás is, a vizének gyógyító erőt tulajdonítanak.

A Visegrádi-hegységben a pomázi Podmaniczky majornál érdemes rálépni az ösvényre. Elvezet a Salabasinai árokhoz, majd fel a Nagy-Csikóvárra, és onnan a Kőhegyi Turistaház érintésével visszajutni a kiindulási pontra.

A Budai-hegységben Solymárról ajánlott felkaptatni a Nagy-Szénásra és a Zsíros-hegyre. Szép körpanoráma a jutalom.

Zalában az Újudvar és Nagybakónak közötti Kőszikla-szurdok felkeresését javaslom. Arrafelé van a Források völgye és a a mesterséges Csibiti-tó is.

A Vértesben Szár vasútállomásától a Kuncel-nyerget érdemes megcélozni.

Azon túl vár a Nagy-hegy, a Zuppa-tető, Nagyegyháza, az Által-rét, a Négyes tó, és aki még bírja, azt a Kis-Pap-cser, a Prédikáló-szék, az Öreg-kőszikla-tető és a Kovácstanya is. Összesen 18 kilométer, de egy kis izomláz lesz az ára.

Teljesítménytúrák is lesznek a hétvégén. Most rendezik meg egyebek mellet a Sorrentót, a Kis-Kőfejet, a Mátrahegyet, a Reguly Antal Emléktúrát, a Zselici Gyalogtúrát, valamint a Csúcshegy körül és a Havas-Huták elnevezésű programokat. Ezekről a Teljesítménytúrázók Társaságának honlapján olvashatnak.

Nyitókép: Pixabay

Kapcsolódó hang

Outdoor programajánló
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018