eur:
392.6
usd:
366.06
bux:
66717.42
2024. április 25. csütörtök Márk
Hókásától nedves tavaszi tőzike (Leucojum vernum) a szombathelyi Kámoni Arborétumban.
Nyitókép: MTI/Czika László

Belezuhantunk a nyárba egy kicsit, de azért itt a tavasz! - videó

Itt a tavasz! Igaz, csütörtökön egész közel volt, hogy a tél utolsó napján teljesüljön a nyári nap definíciója - olvashatjuk az Országos Meteorológiai Szolgálat közösségi oldalán.

A rekordokkal búcsúzó telet változatos tavaszkezdet váltja. Jelenleg hidegfront súrol északkeletről, szombaton köztes anticiklon, majd melegebb légtömegek érkeznek délkelet felől.

Péntek este

Közepesen és erősen felhős lesz az ég, és

helyenként kisebb eső, zápor is előfordulhat, de az északkeleti hegyekben havas eső, hó sem kizárt.

Az északnyugati szél fokozatosan veszít az erejéből, de a középső országrészben és az Észak-Dunántúlon sokfelé marad élénk, néhol erős. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +6 fok között alakul.

Szombat

Általában közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, de a nyugati megyékben borult időszakok is várhatók, a legtöbb napsütés pedig a Tiszántúlon valószínű.

A Nyugat-Dunántúlon szórványosan, az Északi-középhegység térségében néhol fordulhat elő kisebb eső, zápor. Az északias szél többfelé megélénkül.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3, +6 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 6, 12 fok között valószínű.

Vasárnap

Közepesen és erősen felhős időszakok és területek egyaránt lesznek, főként a Dunántúlon alakulhat ki helyenként kisebb eső. A délnyugati szél megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -5 és +5,

a legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 15 fok között alakul,

északkeleten lesz a hidegebb.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×