eur:
392.91
usd:
355.66
bux:
72865.31
2024. szeptember 1. vasárnap Egon, Egyed
Lányok ülnek a stégen a tavaszias melegben a nagykanizsai csónakázótónál 2019. február 28-án.
Nyitókép: MTI/Varga György

Több melegrekord is megdőlt ma

Megdőlt az országos rekord, és a fővárosban is olyan értéket mértek, amilyet korábban még sosem.

Megdőlt a februári, a téli és az országos napi maximum-hőmérséklet rekordja is.

Előzetes adatik alapján az Országos Meteorológiai szolgálat a közösségi oldalán számolt be arról, hogy több maximum-hőmérsékleti értéket is elbúcsúztatott február utolsó napja.

Az országos rekord Sárváron dőlt meg, az eddigi 21,6 °C helyett már 23,5 °C az időjárási csúcs ezen a napon. Ez egyben a rekorder téli, valamint a rekorder februári maximum hőmérsékletnek is számít.

A fővárosban eddig 17,4 °C volt a mérések kezdete óta regisztrált legmagasabb hőmérséklet. Most ez is megdőlt, Újpesten 20,3 Celsius-fokot mértek.

A folytatásban lehűl az idő

Mérséklődik a meleg március első napjaiban, többfelé 10 fok alatti maximumok lesznek. Emellett változékonyabb lesz az időjárás, helyenként eső, zápor is várható - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből. A pénteki és hétvégi időjárási előrejelzést itt olvashatják.

Címlapról ajánljuk
Az EU jövőjére is hatással lehetnek a vasárnapi németországi tartományi választások

Az EU jövőjére is hatással lehetnek a vasárnapi németországi tartományi választások

Reggel nyolc órakor megnyíltak a szavazóhelyiségek és megkezdődtek a parlamenti választások két németországi tartományban, Szászországban és Türingiában. Noha az egykori NDK-hoz tartozott keletnémet tartományokban helyi választásokról van szó, általános vélekedés szerint azok kimenetele hosszabb távon átrajzolhatja nemcsak Németország, de Európa politikai térképét is. Ebből kiindulva meghatározó a hagyományos pártok, illetve a velük szembenálló radikális jobb-, illetve baloldali pártok szereplése.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.02. hétfő, 18:00
Maruzsa Zoltán
a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×