eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
München, 2011. október 27.A világ legkisebb ébresztőóráit gyártó Carlton egyik alkalmazottja minivekkerekkel takarja el szemét a dél-németországi Münchenben 2011. október 27-én, hogy az óraátállítás napjának közeledésére figyelmeztessen. Európa országai a hónap utolsó vasárnapjára, az október 30-ra virradó éjszaka térnek vissza a téli időszámításhoz. (MTI/EPA/Andreas Gebert)
Nyitókép: Andreas Gebert

Kiderült, hogy mikor törlik el az óraátállítást

Az Európai Bizottság eredeti javaslatával szemben jövőre még nem törlik el a nyári és téli időszámítás közötti váltást, erre csak 2021-ben kerül majd sor.

Közhelynek számít, hogy az Európai Unió központjában lassan történnek a dolgok, ennek oka nem feltétlenül a brüsszeli bürokraták teszetoszaságában keresendő, hanem abban, hogy a tagállamok képtelenek megegyezni.

A G7 beszámolója szerint a héten a pénzügyminiszterek találkozóján nemcsak a nagy technológiai cégek megadóztatásának részleteiről nem sikerült megállapodni, hanem a nyári időszámítás eltörlésének időpontjáról sem. A portál szerint 2021-ben kezdődhet meg a Facebook vagy a Google adóztatása, és ugyanakkor lehet vége a legkorábban az óraállítgatásnak. A Bloomberg szerint az is eldőlt, hogy az Európai Bizottság eredeti javaslatával szemben jövőre még nem törlik el a nyári és téli időszámítás közötti váltást, erre is csak 2021-ben kerül majd sor.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×