eur:
394.33
usd:
364.89
bux:
65446.78
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Hegedűs László bajnok triál kerékpáros az Iparművészeti Múzeum Bringológia kiállításához kapcsolódó bemutatója a múzeumban 2016. június 21-én.
Nyitókép: MTI Fotó: Marjai János

Londonban született meg az új magyar Guinness-rekord

A kerékpározás ügyességi szakágában, a triálban állította fel Hegedűs László, akinek ez már a második rekordja.

Hegedűs László második Guinness-rekordját állította fel vasárnap Londonban a kerékpározás ügyességi szakágában, a triálban.

A 28 éves ceglédi sportolónak London legnagyobb kerékpáros eseménye, a hazai Critical Masshoz hasonlítható Prudential Ride kísérőprogramjai keretében 15 darab, egymástól másfél méter távolságra elhelyezett, 65 centi magas korlátot kellett a bringájával minél rövidebb idő alatt átugrania.

A korábban világ- és Európa-bajnokságon is az első tízben végzett, huszonkétszeres magyar bajnok a brit Joe Oakley 13:88 másodperces rekordját javította kerek 13 másodpercre.

Hegedűs László a londoni Green Parkban már tavaly is felállított egy Guinness-rekordot,

amikor kerékpárjával egy 179,5 centi magas akadályra ugrott fel. Ezt szintén a Prudential Ride napján, 2017. július 28-án érte el. Ezeken a napokon százezres bringázó tömeg vonul fel a brit fővárosban és emellett profi országúti kerékpárversenyeket is rendeznek.

A "Hegeshow" címmel látványos bemutatóiról is ismert kerékpáros hozzátette: a helyzetét az is nehezítette, hogy a kerékpáros gátfutáshoz hasonlítható csúcskísérletet zuhogó esőben, nagy szélben és füves talajon kellett végrehajtania.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×