eur:
393.12
usd:
367.01
bux:
65939.26
2024. április 24. szerda György
A Csillaghegyi Strandfürdő és Uszoda épülő új fürdőegysége a harmadik kerületi Pusztakúti úton 2018. január 16-án. A több mint hárommilliárd forintos beruházással mintegy hétezer négyzetméternyi fürdőterület épül tizenegy medencével. Az új egységet várhatóan idén nyáron adják át.
Nyitókép: Bruzák Noémi

Meglepő okból csúszik a legnagyobb budapesti fürdőberuházás

A munkaerőhiány miatt csúszik a csillaghegyi fürdőberuházás, és csak a nyári strandszezon végén adhatják át a létesítményt, amelynek elvileg már tavaly meg kellett volna nyílnia.

Eredetileg tavaly augusztusban át kellett volna adni az új csillaghegyi fedett uszodát, aminek az alapkövét Tarlós István főpolgármester és Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter tette le 2017 februárjában. A nyolc hónaposra tervezett beruházás azonban egy teljes évet csúszik. Kiderült, hogy az utolsó módosított határidő sem tartható, 2018. június közepéig nem adható át a csillaghegyi strand megújított része, holott a legfontosabb cél az volt, hogy a nyári szezon kezdetéig elkészüljön - tudta meg a Napi.hu.

A csillaghegyi strandon a hárommilliárd forintos beruházás keretében a fedett uszoda mellett új wellnessközpont, szaunavilág és csúszdapark is helyet kap. Szőke László, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei (BGYH) Zrt.vezérigazgatója azt mondja: jó, ha július végén el tudják kezdeni a műszaki átadás-átvételt, ami augusztusi nyitást feltételez. Részben a kivitelező hibájából adódik az újabb csúszás, de menet közben többször módosították a terveket is. Szőke László szerint a magyarországi munkaerőhelyzet pedig olyan, hogy lasszóval fogják a jó szakmunkásokat.

Az építőipart sújtó szakemberhiányban látja az ismételt csúszás fő okát Szabó Lajos, a kivitelező Kalotherm Zrt. tulajdonosa is. Különösen a vasbeton szerkezetek építésénél és a szakiparban súlyos a helyzet. Kényszermegoldásként Kárpátaljáról és még keletebbről importálnak embereket, de ők képzettség tekintetében nem veszik fel a versenyt a hazai szakemberekkel, ugyanakkor többe kerülnek, mert a bérükön túl a szállásukat és az utazásukat is fizetni kell. Jelenleg a munkaerő egyharmada határon túli, Csillaghegyen 170-180 munkás dolgozik.

Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap kitartott, Ázsiában nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni, valamint az USA-ban is folytatódott az erősödés. Közben felpörögtek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tartott, és a nap folyamán sorban érkeztek a BMI adatok Európából és az Egyesült Államokból; közben a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek, a Spotify árfolyama például nagyot ugrott a vártnál jobb eredmények után, de a zárás után érkezik majd a Tesla is, amelyről még a jelentést megelőzően technikai elemzést készítettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×