eur:
389.68
usd:
363.3
bux:
68208.62
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Jó borok árasztják el Budapest utcáit

Hat magyar borvidék mutatkozik be gasztronómiai és kulturális programok kíséretében Budapest hat terén, illetve utcájában a Borban az igazság elnevezésű gasztrofesztivál keretében péntektől vasárnapig.

A Budapesti Bevásárló és Tematikus utcák, valamint a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett gasztro- és kulturális fesztivál során a Ráday utcában a pécsi és a villányi, a Liszt Ferenc téren a balatoni, a Mikszáth téren az alföldi, a Falk Miksa utcában a tokaj-hegyaljai, a Bartók Béla úton az etyeki, a Király utcában pedig az egri borvidék termelői kínálják boraikat.

A Falk Miksa utcában és környékén például a Disznókő Pincészet, a mádi Bodnár Sajtmanufaktúra, valamint a Tokaji Borecet Manufaktúra tart kóstolót, de több galéria is borokkal várja a betérőket. A Mikszáth tér és Krúdy Gyula utca a borok és finomságok mellett családi programokkal, gólyalábasokkal, tűzzsonglőrökkel, a Noé Állatotthon állatsimogatójával várja az érdeklődőket.

A Liszt Ferenc téren az éttermek előtti teraszok kínálnak az italok mellé borkorcsolyákat és zenei programokat, míg a Bartók Béla út etyeki bormustrának ad otthont.

A Ráday utcában borbemutatókon, borvacsorákon ismerkedhetnek meg a vendégek mások mellett a Vylyan, Vesztergombi József, Gere Attila és a Zwack Izabella borkereskedés tételeivel. A Király utcában és környékén lesznek egri palotajátékok, vezetett séták és a borok mellett több vendéglátóegységekben sajtkóstolás is.

A rendezvény helyszíneit töklámpások jelzik; a részletes program az esemény honlapon érhető el.

Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×