eur:
385.86
usd:
355.26
bux:
68458.17
2024. május 21. kedd Konstantin

Nem hordja a koldus a rendőrtől kapott csizmát

Mezítlábas hajléktalannak ajándékozott meleg csizmát és zoknit egy rendőr az Egyesült Államokban, aminek véletlen tanúja volt egy fotózó turista. A fénykép a világhálón kirobbanó siker lett, a koldus viszont azóta megint mezítláb járja az utcákat.

Az adományozás New Yorkban történt a Times Square-en novemberben. A rendőr nagylelkűségét egy arizonai turista mobiltelefonjával kapta lencsevégre. A rendőr nemcsak egyszerűen odaadta ajándékát, hanem még le is térdelt a hajléktalanhoz, és segített felhúzni a lábbeliket. Arról, hogy fotó készült tettéről, nem volt tudomása. A megajándékozott - a fotózó turista elmondása szerint - olyan boldogan mosolygott, mintha megütötte volna a lottón a főnyereményt.

A neten kirobbanó sikere lett a rendőr emberségének, százezrek fejezték ki tetszésnyilvánításukat.

Vasárnap viszont a hajléktalan már megint mezítláb járkált Manhattanben. A The New York Times című lap munkatársa fedezte fel és kérdezte meg a férfitól, hogy hova lettek 100 dolláros cipői. A hajléktalan azt felelte, hogy eldugta őket, mert nagyon sok pénzt érnek. Hozzátette, hogy hálás az ajándékért, de "szeretne egy szeletet a tortából", mivel a fotó engedélye nélkül jelent meg róla a világhálón.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×