eur:
389.31
usd:
363.72
bux:
68259.02
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Szobrot kaptak a taxisok

Szobrot állítottak a taxisoknak Buenos Airesben, hogy így tisztelegjenek az argentin főváros utcáin nap mint nap közlekedő több mint 70 ezer taxis munkája előtt.

Ezek a nők és férfiak nagyon fontos szolgáltatást nyújtanak Buenos Aires városának - emelte ki több száz taxis előtt beszélve a taxisok szakszervezetének főtitkára, Jorge Omar Viviani a szobor avatásakor. A város lakossága az elővárosokéval együtt csaknem 16 milliós.

Az emlékmű azok előtt is tiszteleg, akik annak idején - 1902-ben - úttörőként megkezdték a taxis szolgáltatást a dél-amerikai ország fővárosában. "Taxisnak lenni nem munka, hanem egy érzés" - mondta Viviani.

A szobor Fernando Pugliese művész munkája és egy autója mellett álló taxist ábrázol, úgy, hogy a sofőr a kocsira támaszkodik. A jármű egy Siam Di Tella-modell, amelyet egykor Argentínában gyártottak.

A kikötői negyedben felállított szobor a taxisszakszervezetek ajándéka a metropolisznak.

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×