eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Abszurd kifogások a hiányzás indoklására

Hiába örülnének sokan, ha lenne munkájuk, egy friss kutatás eredménye szerint azok sem boldogok, akiknek van. Sok a panasz a kollégákra és a főnökökre, és a megbetegedésen túl egyre több az abszurd kifogás a hiányzás indoklására.

A munkavégzési technológiákat fejlesztő Citrix megbízásából készült az a kutatás, amelynek eredménye rámutat arra, milyen okai lehetnek a munkahelyi elégedetlenségnek, amely sokakat arra késztet, hogy egy-egy napot ellógjanak a munkahelyükről.

A több mint ezer válaszadó részvételével készült kutatás szerint a munkavállalók mintegy háromnegyede szembesül olyan munkahelyi eseményekkel, mint a csapatépítés, a kötelező fotózás, amelyeket utálnak, és amely elől inkább menekülnének.

Bár sokan találnak közeli jó barátokra a munkatársak között, többen kénytelenek kellemetlennek tartott kollégával együtt dolgozni. A megkérdezett 51 százaléka szerint a folyamatosan panaszkodó kolléga a legzavaróbb, de 49 százalék nem bírja az okoskodó, 44 százalék pedig a nyűgös típusokat sem - számol be az ELTE TÁTK hírlevele.

A főnököknek is vannak olyan tulajdonságai, amelyeket alkalmazottaik kevéssé tolerálnak: 37 százalék utálja, ha a főnöke ellopja az ötleteit, 33 százalék, ha okoskodik és 27 százalék, ha nem vesz tudomást alkalmazottairól. A kellemetlen főnök tízből három válaszadót arra késztet, hogy úgy ossza be nyári szabadságát, hogy minél kevesebb időt kelljen vezetőjével együtt töltenie.

A hivatalos szabadság és a beteget jelentés azonban csak két ok, hogy a dolgozó távol maradjon a munkahelyétől. A Citrix felmérése szerint vannak, akik egészen képtelen ötletekkel hajlandóak előállni azért, hogy ne kelljen bemenni a munkahelyükre. A lekérdezés során a munkavállalók hajlandóak lennének a drága benzinárakra, a diétájukra, a tiszta ruha hiányára, a kertész felügyeletére, de még Elvis születésnapjára is hivatkozni, csak hogy otthon maradhassanak.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×