eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Nem fognak éhezni a szurkolók az olimpián

A nézők a londoni olimpia ideje alatt biztosan nem fognak éhezni. A közétkeztetés tekintetében ez lesz a világ eddigi legjelentősebb békeidőbeli eseménye, hiszen július 27-től rajongók millióit kell kiszolgálni a különböző helyszíneken étellel és itallal.

A pirított teasüteményről, a Yorkshire-vajról, a tőkehalról, a chipsről, illetve a tonhalsalátáról külön is említést tesz a szervezőbizottság (LOCOG) közleménye, a zselés angolnáról, a hagyományos Cockney-ról nem, ám így is több mint 150 olyan ételből választhatnak majd a nézők, amelyek a hagyományos angol konyhát képviselik, és az ország etnikai sokszínűségét mutatják.

"Azt szeretnénk, hogy mindenki, aki ott lesz az olimpián, fantasztikus élménnyel gazdagodjon ezen a nyáron, és ebben központi szerepet játszik az élelmiszer-ellátás" - mondta a LOCOG ügyvezető-igazgatója, Paul Deighton. "Mindent megteszünk, hogy megtaláljuk Nagy-Britannia legjobb minőségű, legízletesebb ételeit."

Több mint 14 millió adag ételt szolgálnak majd fel a rajongóknak, illetve a több mint 10 ezer sportolónak az olimpia ideje alatt a negyven helyszínen. A hangsúlyt az etikai sokszínűségre és a fenntarthatóságra helyezi a LOCOG.

A legforgalmasabb napon 65 ezer adag ételt szolgálnak fel az éhes sportolók számára, akiknek többsége ezeket az olimpiai falu ötezer fős központi étkezőjében fogyasztja majd el, ahol különválasztják a brit, az európai, a mediterrán, az afrikai és a karibi konyha finomságait.

Deighton hangsúlyozta, a gazdasági nehézségek miatt árképzésük mindenképpen családbarát lesz. A szervezők szerint egy négytagú család negyven fontból olyan finomságokat vacsorázhat, mint a héjában sült krumpli szalonnával, csirkével és fűszeres majonézzel, skót marha burgonyapürével vagy tésztával.

Amellett, hogy megfizethetőek lesznek, a szervezők szerint az élelmiszerek megfelelnek a 2012-es londoni állatjóléti kötelezettségvállalásoknak, és a fenntarthatóságnak, vagyis a zéró hulladék elvének. Minden hús, zöldség és gyümölcs ellenőrzött forrásból származik majd Deighton szerint.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kiszivárgott Trump súlyos terve, máris újabb segélyt kaphatnak az ukránok - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Kiszivárgott Trump súlyos terve, máris újabb segélyt kaphatnak az ukránok - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×