eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Minden idők legnagyobb lottónyereményét vitték el az Egyesült Államokban

Minden idők legnagyobb, 640 millió dolláros (több mint 141 milliárd forintos) lottónyereményét vitte el legalább három szerencsés nyertes péntek éjszaka az Egyesült Államokban.

Az egyik nyertes szelvényt a keleti parti Maryland állam egyik boltjában adták el, a másikat a CNN jelentése szerint az Illinois állambeli Red Budban, a harmadikat pedig Kansas államban.

A történelem legnagyobb lottónyereménye megszerzésének lehetősége lázba hozta az Egyesült Államok lakóit, akik 1,5 milliárd dollárt költöttek el szelvényekre abban a reményben, hogy a szerencse kegyeibe fogadja őket, s az elenyészően csekély (1 a 176 millióhoz) esély mellett is övék lesz a tömérdek pénz. Arizonában például valaki 2600 dollár értékben vásárolt lottószelvényt.

Ezzel természetesen még mindig kicsi volt az esélye, ugyanis 176 millió dollárt kellett volna elköltenie ahhoz, hogy biztosan övé legyen a nyertes számkombináció. Annál, hogy valaki ezt megnyerje, ötvenszer nagyobb az esélye annak, hogy villám csap belé (mivel az Egyesült Államokban évente 90 embert üt agyon a villám), s nyolcezerszer nagyobb valószínűséggel válik gyilkosság, áldozatává.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×