eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Kidobó ember garantálja a strandolók biztonságát

Kidobó embert alkalmaznak az északkelet-olasz Jesolo magyar turistákkal is teli strandján. Az új szolgáltatással kívánnak biztonságot és nyugalmat adni a strand vendégeinek. Az ötlet az üdülőváros polgármesterének is tetszik.

Nem diszkóban, hanem a strandon dolgozik, de ugyanazt a munkát végzi - mutatta be a jesolói strandon alkalmazott első kidobó embert a Corriere del Veneto helyi napilap. A kigyúrt testű Alessandro Regazzót a Marconi strandszövetkezet vette fel: huszonhatezer négyzetkilométernyi tengerpartot, ezerhétszáz napernyőt felügyel.

Fehér felsőt, sötétkék rövidnadrágot visel és természetesen napszemüveget, munkája pedig abból áll, hogy a napozó és fürdőző strandvendégek biztonságát és nyugalmát biztosítsa. Eltávolítja a strandról mindazokat, akik rossz szándékkal köröznek a nyugágyak között: az esetleges tolvajokat és mindazokat, akik másfajta veszélyt jelenthetnek a vendégekre. Közöttük a tengerparton portékájukat áruló bevándorlókat: törölköző-, napszemüveg-, bizsuárusokat.

"Felszólítom őket a távozásra, és főleg figyelmeztetem a turistákat arra, hogy ha hamisított árut vásárolnak, ezer eurós bírságot kockáztatnak" - nyilatkozta Regazzo. Hozzátette, nem gondolta volna, de a strandon több dolga akad, mint a diszkókban. Ott az ajtóban állt, a strandon kilométereket kell gyalogolnia.

Többletkiadás számunkra, de megéri, amióta Alessandro felügyeli a strandunkat, kilencven százalékkal csökkent a belépőjegy nélkül itt tartózkodók száma, és vendégeink is elégedettek ezzel a biztonsági megoldással" - mondta a sajtónak a Marconi strandsort vezető Amorino De Zotti.

A kidobó ember ötletét már Jesolo többi strandján is kezdik átvenni és a kezdeményezés a város polgármesterének is megtetszett. Bejelentette, hogy 2012 nyarától Jesolo egész tengerpartján kidobó embereket alkalmaznak majd.

Címlapról ajánljuk
A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

Az Európai Unióban a foglalkoztatottak 22,5 százaléka, míg Magyarországon 10,6 százalék dolgozott otthonról 2022-ben – derült ki az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzéséből. A tanulmány szerzője, Erdélyi Dóra az InfoRádióban elmondta: minél fejlettebb egy ország, annál inkább jellemzőbb a home office gyakorlata.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×