INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

Újabb recept a hosszú életre

InfoRádió / MTI
Naponta csak kétszer étkezett, és mindig éhesen állt fel az asztaltól - saját elmondása szerint ez volt a titka a 114 éves korában elhunyt Walter Brueningnak, aki a világ legidősebb férfijaként halt meg a napokban.

"Az ember hozzászokik ahhoz, hogy este semmit sem eszik, és megállapítja, mennyire jól érzi magát. Bárcsak meg tudnám értetni az emberekkel, hogy ne egyenek olyan átkozottul sokat" - mondta az egykor vasutasként dolgozó amerikai férfi 2009-ben a Great Falls Tribune című lapnak.

Bruening a helyi híradások szerint természetes halállal távozott csütörtökön, a montanai Great Falls Kórházban.

A matuzsálem az AP amerikai hírügynökségnek további életbölcsességekkel is szolgált: "Fogadd el a változást, akkor is, ha arcul csap. Minden változás jó; Dolgozz, ameddig csak tudsz. Jól fog jönni a pénz. Segíts másoknak: minél többet teszel másokért, annál jobb formában vagy".

Walter Bruening 1896 szeptemberében született a minnesotai Melrose-ban; 1918-ban költözött Great Fallsba, ahol a Great Northern Railway vasúttársaságnál helyezkedett el. A világ legidősebb férfijaként a 2009 júliusában elhunyt brit Henry Allingham utóda volt. Az új korrekorder a 113 éves és 360 napos japán Kimura Jiroemon.

A címlapról ajánljuk