eur:
394.04
usd:
365.7
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Ön hány évet adna az életéből a szépségért?

Egy angol kutatás szerint a nők 16 százaléka legalább egy évet feláldozna az életéből, ha ideális súlya és alakja lehetne. A plasztikai sebész szerint a jobb megjelenés sokat javíthat az életminőségen, de tisztában kell lenni a lehetőségekkel és a kockázatokkal is.

320 nőt faggattak a University of the West of England és a The Succeed Foundation összevont kutatásában arról, mit áldoznának a szépségükért, a megjelenésükért. Ahogyan sejthető volt, a hölgyek akár hatalmas áldozatot is hajlandóak lennének hozni az ideális megjelenésért.

A megkérdezettek 16 százaléka egy évet adna az életéből, ha tökéletes alakja lehetne, de minden tizedik két-öt évet, kettő százalékuk pedig hat-tíz évet is áldozna ezért.

A nők egy százaléka pedig akár 21 vagy több évet is megadna az életéből, ha úgy nézhetne ki, ahogy szeretné.

Más megközelítésből is megkérdezték a hölgyeket az áldozathozatal mibenlétéről, és a válaszok itt is komoly eltökéltségről árulkodtak. Kiderült, hogy az angol nők 13 százaléka az éves fizetéséből akár 5000 fontot is kifizetne az ideális alakért és súlyért, nyolc százalékuk pedig ugyanezért lemondana a munkahelyi előléptetésről.

Kilenc százalék hajlandó lenne jóval kevesebb időt tölteni a partnerével vagy a barátaival, ha jobban nézhetne ki, a megkérdezettek hat-hat százaléka pedig akár a családjával is kevesebbet foglalkozna, illetve az egészségét is kockáztatná a szép alakért.

Miért fontos a megjelenés?

A kutatásból az is kiderült, hogy az átlagosan 25 éves megkérdezettek nagyon elégedetlenek a testükkel, és megvan az okuk arra, hogy ennyire fontosnak tartsák a megjelenésüket. E nőknek majdnem a fele szenvedett ugyanis már a külsejére vonatkozó, gyakran megalázó megjegyzésektől.

A megkérdezettek 39 százaléka úgy nyilatkozott, hogy ha a pénz nem lenne akadály, biztosan plasztikai sebészhez fordulna, ezen belül 76 százalék többféle beavatkozást is bevállalna.

A vizsgált nők 79 százaléka szeretne leadni a súlyából, annak ellenére, hogy döntő többségük normál súlyú volt.

A nők kritikusak magukkal

Bár a férfiak is egyre többet foglalkoznak a megjelenésükkel, a nőknek talán még mindig fontosabb a külső. Általában ők azok, akik elégedetlenek magukkal, akár naponta többször is megfordulnak a fejükben a külsejükre vonatkozó negatív gondolatok. Tapasztalataim szerint azokban az esetekben segíthet sokat egy-egy plasztikai sebészeti beavatkozás, amikor nem kizárólag ettől várják az életük jobbra fordulását - mondja Kathó Jenő, az Oxygen Medical plasztikai sebésze.

Ha megmaradnak a természetességnél, nem szeretnének túlzottan drasztikus változást, akkor javulhat a páciensek a pszichéje is: a formásabb mell, a fiatalosabb arc, egy-egy feszesebb testtáj valóban magabiztosabbá tehet, lendületet adhat és visszaadhatja az önbecsülést. Fontos azonban, hogy mindenki tisztában legyen a lehetőségeivel, és vegye figyelembe a plasztikai sebész meglátásait, véleményét is - teszi hozzá a szakértő.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×