eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Megvan a legjobb szekszárdi vörösbor

A Takler-pince 2007-es Primarius elnevezésű bora lett a legjobb vörösbor az idei Szekszárdi Borvidéki borversenyen, amelyet csütörtökön rendeztek a tolnai megyeszékhelyen - közölte a hegyközség.

A tizenegyedik alkalommal meghirdetett versenyre a történelmi borvidék 15 településéről a tavalyinál valamivel kevesebb, 200 borminta érkezett. A borászok túlnyomórészt vörös borokkal neveztek, mindössze 11 fehér bort, 13 rozét és 1 sillert mérettek meg a mustrán - mondta Kelemen Erika hegybíró.

A borokat ezúttal is hat, többek közt soproni, villányi és alföldi borvidékek borászaiból álló zsűri bírálta. Döntésük szerint négy bor nagyarany-, ötven bor arany- és hat bor ezüstérmet kapott, bronzérmet nem adtak ki.

A legjobb vörösbor kategóriában, ahová a legjobb 12 bor került be, 2009 után ismét a Takler-pince lett az első. A kizárólag Merlot-t tartalmazó 2007-es Primarius a pincészet presztízsbora, húszhónapos, tölgyfahordós érlelés után palackozták.

A zsűri ezúttal is megválasztotta a legjobb kadarkát, kékfrankost és bikavért, amelynek díjait április 30-án, a szekszárdi Szent György napi borünnepen adják át. A bírálók kiválasztották azt a bort is, amelyet 2011-ben Szekszárd város bora címre javasolnak.

A tolnai megyeszékhely idén harmadszor adja át ezt a címet a szüreti fesztiválon, és az önkormányzat reprezentációs célra 500 palackot vásárol a város borából.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×