eur:
386.91
usd:
355.56
bux:
0
2024. május 20. hétfő Bernát, Felícia

Pontosan jósolta meg az új-zélandi földrengést a Holdember

Jobb földrengésjósnak bizonyul Új-Zélandon egy halászati szakértő a téma tudósainál.

Ken Ring helyesen prognosztizálta a március 20-i utórengést, mely a legerősebb volt a Christchurch városát tragikusan megrázó februári földmozgás óta: 5,1 erősségű. Bár Ring ennél is nagyobb rengést jövendölt, az "időzítéssel" csak fél napot tévedett.

A férfi tudósok gúnyözönébe került az utóbbi hetekben, miután közölte, hogy megjósolta a februári katasztrófát. Az a jóslat azonban nem kapott előre nyilvánosságot, ezért nem is igen hittek neki.

Ring prognózisai a Holdon alapulnak: a férfi osztja azt a vélekedést, mely szerint a Hold tömegvonzása váltja ki a Földön a tektonikus rétegek elmozdulását.

Ring március 20-a reggelére jövendölt újabb földrengést, amit komolyan is vett több christchurchi lakos és elhagyta a várost a múlt vasárnapra. A tudósok és a sajtó azonban valósággal kipellengérezték Ringet.

Több geológus és mérnök egy miniszter társaságában március 20-án közösen villásreggelizett Christchurch egyik legrégebbi és legmagasabb épületében fennen hangoztatva, hogy semmi jel sem utal várható földrengésre. Étkezésüket nem is zavarta meg semmilyen földmozgás, ők pedig nagyokat legyintve derűsen távoztak, ám este 9 óra 47 perckor megrendülhetett hitük saját tudományukban és elkezdődhetett - volna - erősödni Ringében, aki 10 órát tévedett csupán.

A Holdembernek gúnyolt Ring tudományát mindazonáltal továbbra sem veszik komolyan a tudósok - adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap.

Címlapról ajánljuk
Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Hét magyar és egy olasz volt azon a kishajón, amelyet letarolt a szállodahajó Verőcénél. Eddig egy ember menekült meg, az olasz férfi. A kishajót is megtalálták már és kiemelték. Öt embert még keresnek. Ketten biztosan meghaltak.

Vége az extrém drágulásnak, erős nyári balatoni szezon jöhet

A munkaerőhiány enyhülésének és a vendéglátóipar magára találásának köszönhetően idén csak kisebb mértékű, 8-10 százalékos áremelkedés várható a Balatonnál. Járdi Roland, a vg.hu újságírója az InfoRádióban elmondta: kedvező hatással van az árszínvonalra az is, hogy négy évszakossá váltak a helyi szálláshelyek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×