eur:
389.3
usd:
362.69
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Virágzik az aranyfa Szeged belvárosában

A naptárra rácáfolva virágzik az aranyfa (Forsythia) advent első vasárnapján Szeged belvárosában, az Árpád téren.

Az első tudományos leírójától, William Forsyrh-ról elnevezett dísznövény még lombfakadás előtt, általában márciusban hozza meg virágait - mondta el az MTI-nek Juhász Miklós címzetes egyetemi tanár.

Az eredetileg Kínából származó - de Európában már évszázadok óta termesztett - dísznövény általában akkor kezd el virágozni, amikor a hőmérséklet újra nulla és tíz fok közé emelkedik. Most feltehetően a szokatlanul enyhe novemberi időjárás "tréfálhatta" meg a növényt - magyarázta a botanikus.

Az aranyfa - melyet gyakran helytelenül aranyesőnek is neveznek - kedvelt a magyar kertészek között is, mert hosszan virágzik, és sárga virágai csak akkor kezdenek el hervadni, amikor a vesszőkön megjelennek a levelek - mondta az egyetemi oktató.

Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×