eur:
389.41
usd:
363.76
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Elhunyt Irene Ludwig

Németországban 83 éves korában érte elhunyt Irene Ludwig, az egyik legjelentősebb műgyűjtő. Az asszony férjével együtt több mint 12 ezer műalkotás tulajdonosa volt.

Az aacheni székhelyű Ludwig Alapítvány tájékoztatása szerint a gyűjteményből származó ajándékok és kölcsöndarabok világszerte 30 múzeumban láthatók, ebből 12 a házaspár nevét viseli, egyebek mellett Budapesten, Kölnben, Bécsben és Pekingben. A Ludwig-kollekció kiemelkedő darabjai között emlegetik az oroszországi avantgárd remekműveit a 20. század első évtizedeiből, valamint az 1960-as évek popart műveit. Európában elsősorban a házaspár mecénási tevékenységének köszönhetően vált ismertté a popart irányzata.

Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×