eur:
399.97
usd:
364.93
bux:
74186.25
2024. október 9. szerda Dénes

Szeretetre és megbocsátásra vágyik Amerika

A mélyebb jelentésű szeretet, kölcsönös megértés és megbocsátás azok az értékek, amelyeket a Fetzer Institute felmérése szerint együttesen vallanak az amerikaiak. A kutatás szerint a lakosság úgy érzi, a világ túl megosztott, de ha jobban értenénk a más nemzetek által vallott értékeket, kevesebb konfliktus lenne.

Bár sok az, ami elválaszt, számos dolog összeköt a Fetzer Institute közelmúltban közzétett kutatása szerint. A közös amerikai értékek feltárását célul kitűző, reprezentatív vizsgálat eredményei szerint az Egyesült Államok lakossága gyakorlatilag egyetemes vágyat fogalmaz meg a szeretőbb és egységesebb világ iránt.

Tízből kilenc személy szerint több megbocsátásra és szeretetre lenne szükség világszerte, tízből hatan pedig úgy vélik, hogy ha az egyes emberek jobban értenék a más nemzetek által vallott értékeket, akkor kevesebb konfliktus lenne a világban. Jelenleg azonban tízből kilencen úgy látják, a világ ma túlságosan megosztott és széthúzó - számol be az ELTE TÁTK hírlevele.

A globális elképzelések mellett személyes igényeiknek is hangot adtak a megkérdezettek. E szerint 82 százalék vágyik arra, hogy valahová tartozzon, 68 százalék érzi szükségét annak, hogy mélyebb szeretetben éljen, míg 62 százalék kicsit több megbocsátást szeretne látni maga körül.

A válaszadók saját környezetüket többnyire barátságosnak és békésnek minősítik, ugyanakkor 40 százalékuk saját érzete szerint megosztott, 31 százalék szerint intoleráns, 27 százalék szerint pedig bizalmatlan környezetben él.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor az Európai Parlamentben: azért jöttem, hogy ébresztőt fújjak

Orbán Viktor az Európai Parlamentben: azért jöttem, hogy ébresztőt fújjak

Kedden két órán át állta az újságírói kérdések özönét Orbán Viktor miniszterelnök, szerdán pedig az Európai Parlament plenáris vitájának részeként mutatja be Magyarország mint az EU soros elnöke féléves elnöki programját a strasbourgi EP-ülésteremben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.09. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
Orbán Viktor ébresztőt fújna Európának, von der Leyen kőkeményen kritizálta a magyar kormányt

Orbán Viktor ébresztőt fújna Európának, von der Leyen kőkeményen kritizálta a magyar kormányt

Orbán Viktor miniszterelnök a magyar EU-elnökség programbeszédében a versenyképesség növelését, a szabályozások egyszerűsítését és a tagállamok közötti együttműködés erősítését hangsúlyozta az Európai Parlament előtt. Kijelentette, hogy a magyar elnökség novemberben új versenyképességi paktumot mutat be, és kiemelte, hogy az EU ipari kapacitásainak megtartása, a magas energiaárak kezelése és a zöld átállás megalapozása kulcsfontosságú. A migrációval kapcsolatban a miniszterelnök a schengeni rendszer összeomlásától óvott, és az unió határain kívül kialakítandó menekültügyi hotspotokat javasolta. Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke erősen kritizálta a magyar miniszterelnök kijelentéseit és a kormány intézkedéseit, álszentséggel vádolva a kabinetet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×