eur:
400.55
usd:
364.72
bux:
73893.02
2024. október 8. kedd Koppány

A Coldplay zenéjére lehet a legjobban aludni

A legtöbben a Coldplay zenéjére szeretnek elaludni - derül ki egy hotellánc által készített felmérésből. A listán, amelyre a kedvenc "altatóikat" szavazták be a megkérdezettek, a második Michael Bublé és a Snow Patrol dalai követik a britek szerzeményeit.

Könnyebben alszunk el, ha a megfelelő zenét választjuk ki a lefekvéshez - így gondolja a Travelodge szállodalánc felmérésében részt vevők jó része.

A válaszadók 84 százaléka rendszeresen hallgat zenét, amikor ágyba bújuk, negyede pedig úgy alszik el, hogy nem kapcsolja ki az mp3-lejátszóját. Sőt, 13 százalék azt állította, hogy a zene hatására szépet álmodik.

Azt az edinburgh-i alváscentrum munkatársa, Stevie Williams is megerősítette számos kutatásra hivatkozva, hogy a lágy, nyugtató zene javíthatja az alvás minőségét, így megnyújthatja az alvással töltött időt és segíthet gyorsabban álomba merülni.

A felmérést, amelynek során a megkérdezettek a Coldplayt választották az alvást leginkább segítő zenének, két év után ismételték meg. 2008-ban is a brit zenekar került az első helyre.

Címlapról ajánljuk
Amerika egy hónap múlva választ: országosan Kamala Harris vezet, de Donald Trumpé a fontosabb részsiker

Amerika egy hónap múlva választ: országosan Kamala Harris vezet, de Donald Trumpé a fontosabb részsiker

Csizmazia Gábor, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa szerint idén is hatalmas jelentősége lehet a nyolc úgynevezett csatatérállamnak, mivel hibahatáron belül vezet a demokrata vagy épp a republikánus elnökjelölt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.08. kedd, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×