eur:
390.7
usd:
364.14
bux:
68211.83
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Visszatér a nyár, mégsem lesz teljesen zavartalan a hétvége időjárása

Még sokhelyütt előfordulhatnak zivatarok, de a hétvégén már strandidő lesz, olykor azonban meglephetnek frissítő záporok - tájékoztatta az InfoRádiót az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa. Az Országos Meteorológiai Szolgálat narancssárga riasztást adott ki három régióra.

Lesznek ugyan napos időszakok, de még előfordulhatnak záporok, zivatarok; felhőszakadás, jégeső is lehet - mondta az InfoRádiónak Reisz András meteorológus.

Szombaton és vasárnap sokat süt majd a nap, legfeljebb keleten várható egy-egy hűsítő zápor, a hőmérséklet pedig 30 Celsius-fok körül alakul - tette hozzá az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

A következő időszakban hétfőn lesz a legmelegebb, esőre nem számítanak a meteorológusok. Kedden viszont újabb hidegfront érkezik északnyugat felől, megint megnövekszik a felhőzet, újra esni fog és megerősödik a szél, a hét közepén pedig a mostanihoz hasonló, több fokos lehűlés valószínű - mondta Reisz András.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat narancssárga riasztást adott ki 3 régióra. A tájékoztatás szerint a Dél-Dunántúlon, a Dél-Alföldön és Észak-Magyarországon heves viharok alakulhatnak ki.

A szakemberek közölték: néhány helyen felhőszakadás, 90 kilométer/órás széllökések és jégeső is lehet. A lehulló csapadék mennyisége meghaladhatja a 30 millimétert. Szombatra ugyanerre a 3 régióra, illetve Közép-Magyarországra adott ki narancssárga figyelmeztetést a meteorológiai szolgálat.

Hanganyag: Gál Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×