eur:
386.09
usd:
355.01
bux:
69002.26
2024. május 16. csütörtök Botond, Mózes

Megnyitották a Rám-szakadékot - de nem árt vigyázni!

Megnyitották a viharkárok miatt másfél hónapig lezárt gyalogos túraútvonalakat a Pilisben, így ismét látogatható többek között a Rám-szakadék is - mondta az InfoRádiónak Lomniczi Gergely, a Pilisi Parkerdő Zrt. szóvivője.

Újra megnyitották a viharkárok miatt másfél hónapig lezárt gyalogos túraútvonalakat a Pilisben, így csütörtöktől ismét látogatható a Rám-szakadék, a Holdvilág-árok és a szentkereszti Szurdok.

Az erdészetnek sikerült felszámolnia az életveszélyes helyzetet. Bár a Rám-szakadékban a tönkrement korlátokat és kapaszkodókat pótolták, ezek a részek a korábbiaknál is nehezebben járhatók, ezért csak megfelelően felkészült turistáknak javasolt a látogatásuk - figyelmeztet a Pilisi Parkerdő.

A szentkereszti Szurdokban és a Holdvilág-árokban a hidakat és a lépcsőket több helyen teljesen elmosta az áradás, ezek pótlása akár a jövő évig is eltarthat.

Továbbra sem használhatók az áradások következtében megrongálódott, kerékpározásra kijelölt erdészeti utak. A Pap-réten keresztül Szentendréről Visegrádra vezető út, illetve a Pilismarótot Dobogókő térségével összekötő utak felújítása több hónapot vesz igénybe, ugyanis sok helyen az alapoktól kell újraépíteni az utat, míg másutt a burkolat sérüléseit kell javítani. A Pilisi Parkerdő elkezdte a viharok következtében kidőlt mintegy tízezer fa elszállítását.

Az áradás és a viharok sok helyen megrongálták az évente tízmillió látogatót fogadó parkerdő kirándulókat szolgáló infrastruktúráját, ezért az erdészet önkéntesek segítségét kéri a félmilliárd forintot meghaladó károk helyreállításhoz. A segítségre a Pilis és a Visegrádi-hegység területén, valamint Budapest erdeiben van leginkább szükség. A jelentkezők az erdészet szakembereinek irányításával a már biztonságosan látogatható területeken segíthetnek a parkerdők rendbetételében - közölte a Pilisi Parkerdő.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Biztonságpolitikai szakértő: nonszensz, ahogyan Robert Ficó testőrsége reagált

Biztonságpolitikai szakértő: nonszensz, ahogyan Robert Ficó testőrsége reagált

Milyen általánosnak mondható következtetéseket lehet levonni a szerdai szlovákiai merényletből? Valóban történhetett mulasztás a védett személy biztosítása terén? Horváth József biztonságpolitikai szakértőt, nyugállományú vezérőrnagyot, az Alapjogokért Központ biztonságpolitikai tanácsadóját kérdeztük.

Újabb, hivatalos tájékoztatás Robert Fico állapotáról

Robert Kaliňák védelmi miniszter a besztercebányai kórházban tartott rövid sajtótájékoztatót Robert Fico miniszterelnök állapotával kapcsolatban. A kórház igazgatója a műtétről árult el részleteket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.16. csütörtök, 18:00
Kocsis Máté
a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×