eur:
397.95
usd:
359.53
bux:
74189.72
2024. október 2. szerda Petra

Bizarr óvszerrel védenék ki a dél-afrikai nők a nemi erőszakot

Fogakkal ellátott női óvszert fejlesztett ki egy dél-afrikai orvos, aki ezzel a bizarr eszközzel védené meg a 2010-es labdarúgó-világbajnokság helyszínén élő nőket az erőszakoskodó férfiaktól.

"Évekkel ezelőtt az egyik páciensemet megerőszakolta egy férfi. Akkor döntöttem el, hogy egy napon valahogy segíteni fogok a hozzá hasonló sorsú nőkön" - mondta a CNN-nek Sonnet Ehlers. A dél-afrikai doktornő pszichológusok és nőgyógyászok segítségével olyan női óvszert fejlesztett ki, amelynek belső oldalán apró karmok vannak. "Ezeket csak orvosi segítséggel lehet eltávolítani a férfiak péniszéről. Így talán kétszer is meggondolják, hogy megerőszakoljanak-e egy védtelen nőt" - tette hozzá.

A több mint harminc éve praktizáló orvos azt tanácsolja a nőknek, hogy akkor viseljék az óvszert, ha veszélyes, elhagyatott környéken kell áthaladniuk, vagy ha vakrandin vesznek részt. "Nem túl kényelmes viselet, de egyáltalán nem veszélyes, semmilyen maradandó károsodást nem okoz" - magyarázta Ehlers, aki a labdarúgó-világbajnokság helyszínén eddig több mint harmincezer darab óvszert osztott szét. A furcsa eszköz később sem lesz túl drága, másfél fontért árusítják majd a gyógyszertárakban.

A Human Right Watch adatai szerint a Dél-afrikai Köztársaságban követik el a legtöbb nemi erőszakot. A Medical Research Council által végzett felmérés szerint a dél-afrikai férfiak 28 százaléka erőszakolt már meg nőt, ráadásul minden huszadik kevesebb mint egy éve követette el az erőszakot.

Címlapról ajánljuk
Irán masszív rakétacsapást hajtott végre Izrael ellen, Washington beavatkozhat
Tudósítónktól

Irán masszív rakétacsapást hajtott végre Izrael ellen, Washington beavatkozhat

Órákkal azután, hogy az izraeli hadsereg „korlátozott” invázióba kezdett Libanonban, megjött Teherán bosszúja Haszan Naszrallah Hezbollah-vezér likvidálására: közel kétszáz ballisztikus rakétát lőttek ki Izraelre. Tel-Aviv egy külvárosában közben két fegyveres támadó lelőtt több embert.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.02. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
Új mélyponton is járt a forint az iráni támadás hírére

Új mélyponton is járt a forint az iráni támadás hírére

Az elmúlt napok sorozatos forintgyengülése folytatódott kedden is. A kora délutáni órákban a forint 398 felett az euróval szemben, ami új kéthavi forintmélypont. Ebben a Fed-elnök lassabb kamatvágásra utaló tegnapi beszéde, a dollár határozott erősödése, és az is szerepet játszik, hogy a Fehér Ház információi szerint Irán rövidesen ballisztikus rakétákkal fogja megtámadni Izraelt. A dollár ereje miatt a dollár/forint jegyzések 360-ig ugrottak, ami új egyhavi forintmélypontot jelent.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×