eur:
396.86
usd:
355.54
bux:
0
2024. szeptember 30. hétfő Jeromos

Kidőlt fák nehezítik a közlekedést Budapesten - képek

Több fő közlekedési útvonalon is fakidőlések nehezítik a közlekedést Budapesten hétfő reggel, a Budakeszi utat a Szépjuhászné utcánál lezárták, több BKV-busz is terelt útvonalon közlekedik.

Havasi Zsolt, a Fővinform ügyeletese közölte: a Budakeszi úton Szépjuhásznénél kidőlt egy villanyoszlop, ezért teljes szélességében lezárták az utat. Fakidőlések nehezítik a közlekedést Budán a Hidegkúti úton és a Pasaréti úton, a Stromfeld Aurél utcában és a Hollós utcában, Pesten pedig a Podmaniczky utcában és a kispesti Wekerle telepen is.

 Az Albertirsai úton a 100-as busz nem közlekedik, mert beszakadt az aszfalt. A Fővinform szerint minden olyan útvonalon, ahol nagyobb zöldövezet van, dugóra kell számítani.

Herczeg Zoltán, a BKV fődiszpécserének elmondása szerint terelt útvonalon közlekedik az 5-ös, 63-as, 133-as, 137-es, 250-es és 291-es busz, a 22-es pedig megosztva közlekedik Budakeszi és a Korányi kórház, valamint a Moszkva tér és Szépjuhászné között. A BKV a fogaskerekűt továbbra is autóbusszal pótolja.

Hanganyag: Szépvölgyi István

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Óriási energetikai pályázat indul ősszel: itt a kormány új terve

Óriási energetikai pályázat indul ősszel: itt a kormány új terve

A közelmúltban társadalmi egyeztetésre került egy új rendelettervezet, amely jelentős változásokat hozhat a távhőrendszerek működésében Magyarországon. A rendelet célja a megújuló energiaforrások, mint a geotermia és a biomassza, nagyobb arányú bevonása a távhőtermelésbe, csökkentve ezzel a földgázfüggőséget és a költségeket. Az állami és önkormányzati intézményeket érintő hődíjak csökkentése mellett a távhőszolgáltatók nyereségrátájának növelése is szerepel az Energiaügyi Minisztérium terveiben, amely hozzájárulhat az új beruházások megvalósulásának elősegítéséhez – nyilatkozta Steiner Attila energetikáért és klímapolitikáért felelős államtitkár a távhőrendszereket érintő változtatásokról a Portfolio-nak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×