eur:
396.78
usd:
355.53
bux:
74510.83
2024. szeptember 30. hétfő Jeromos

Hatalmas vihar csap le az országra

Narancssárga riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat a Közép-Dunántúl területére. Az előrejelzés szerint felhőszakadás várható, pár óra alatt akár 50 milliméternél nagyobb eső is előfordulhat.

Kettes szintű, vagyis narancssárga riasztás van érvényben a Közép-Dunántúli régió területén. Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint felhőszakadás várható, néhol előfordulhat rövid idő alatt 50 milliméternél nagyobb mennyiségű eső. Az előrejelzés szerint a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű esőt zivatargócokban jégeső is kísérheti. A szél erőssége elérheti az óránkénti 45-60 kilométert.

Délnyugat felől tovább növekszik a felhőzet, eleinte főként északon néhány órára kisüt a nap. Többfelé várható eső, zápor, zivatar, helyenként jégeső, felhőszakadás is lehet - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Éjszaka dél felől felszakadozik a felhőzet, és egyre kevesebb helyen valószínű csapadék.

Pénteken a több-kevesebb napsütés mellett többször megnövekszik a felhőzet, északon szórványosan, másutt helyenként alakul ki zápor, néhol zivatar. A déli, délnyugati szél megélénkül, pénteken helyenként megerősödik, zivatarok környezetében átmenetileg viharossá fokozódik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9, 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 19, 24 Celsius-fok között alakul.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt

Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt

A hivatalos előrejelzések szerint történelmi győzelmet aratott a vasárnapi osztrák parlamenti választáson az illegális bevándorlás ellen harcot hirdető radikális jobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ). Az eddig összeszámolt szavazatokon alapuló adatok szerint a Szabadságpárt korábban még nem szerepelt olyan jól, mint most.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×