eur:
393.75
usd:
364.67
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Hét belvízvédelmi szakaszon van készültség Észak-Magyarországon

Az Észak-magyarországi Környezetvédelmi és Vízügy Igazgatóság (Ékövizig) mind a hét belvízvédelmi szakaszán készültség van érvényben - közölte az igazgatóság árvízvédelmi osztályának vezetője.

Csont Csaba elmondta: elsőfokú riasztás van érvényben a hevesi és a dél-borsodi területeken, valamint a Bodrogközben. Másodfokú belvízvédelmi készültséget rendeltek el a Taktaközben, illetve a Bodrogzugban.

A vízügyi szakember arról is beszámolt, hogy szombaton összesen 10 szivattyútelep biztosította a belvizek átemelését a befogadó folyókba: a Tiszába, a Bodrogba, a Taktába és a Sajóba. Az elmúlt 24 órában az átemelt vízmennyiség 1 millió köbméternyi volt.

Az elöntött területek nagysága összesen 6.730 hektár, amelyből több mint 2 ezer hektárnyi a vetés, 1.145 hektár a szántó, mintegy 3 ezer hektár a rét és legelő és 485 hektárnyi az egyéb művelési ágú terület. A Bodrogközben a legnagyobb az elöntött területek nagysága, ott összesen 4750 hektárnyi területet borít belvíz. A belvízvédekezésben szombaton mintegy félszázan vettek részt.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×