INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

Hét belvízvédelmi szakaszon van készültség Észak-Magyarországon

InfoRádió / MTI
Az Észak-magyarországi Környezetvédelmi és Vízügy Igazgatóság (Ékövizig) mind a hét belvízvédelmi szakaszán készültség van érvényben - közölte az igazgatóság árvízvédelmi osztályának vezetője.

Csont Csaba elmondta: elsőfokú riasztás van érvényben a hevesi és a dél-borsodi területeken, valamint a Bodrogközben. Másodfokú belvízvédelmi készültséget rendeltek el a Taktaközben, illetve a Bodrogzugban.

A vízügyi szakember arról is beszámolt, hogy szombaton összesen 10 szivattyútelep biztosította a belvizek átemelését a befogadó folyókba: a Tiszába, a Bodrogba, a Taktába és a Sajóba. Az elmúlt 24 órában az átemelt vízmennyiség 1 millió köbméternyi volt.

Az elöntött területek nagysága összesen 6.730 hektár, amelyből több mint 2 ezer hektárnyi a vetés, 1.145 hektár a szántó, mintegy 3 ezer hektár a rét és legelő és 485 hektárnyi az egyéb művelési ágú terület. A Bodrogközben a legnagyobb az elöntött területek nagysága, ott összesen 4750 hektárnyi területet borít belvíz. A belvízvédekezésben szombaton mintegy félszázan vettek részt.

A címlapról ajánljuk