eur:
388.56
usd:
361.55
bux:
68900.51
2024. május 8. szerda Mihály

Plüssmackók és hokisok hoztak örömet a betegek szívébe - képek

Csaknem 4500 plüssállatot dobtak a jégre a szurkolók a vasárnapi magyar-norvég jégkorong-mérkőzés első hazai gólját követően.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a hokisok csütörtökön adták át a 4451 játékot a Tűzoltó utcai Gyermekklinika betegeinek, valamint Böjte Csaba Alapítványának és a Balassagyarmati Reménysugár Gyermekotthon lakóinak.

"Nagyon-nagyon igyekeztünk, hogy mind a szurkolóknak, mind a gyerekeknek örömet szerezzünk, ezért fokozott erőbedobással hajtottunk az első gólért - mondta Ladányi Balázs, a válogatott játékosa, aki a Pannon Kupa vasárnapi összecsapásán az említett találatot jegyezte. - A sok kis boldog arc látványa hihetetlen élmény volt, és olyan erőt adott, ami biztosan ki fog tartani a világbajnokságig is, amelyen remélem, kiváló teljesítményt tudunk majd nyújtani."

"Nagyon örülünk, hogy a tavalyi akció után ismét a kiválasztott kórházak közé tartozhatunk. A Tűzoltó utcában a beteg gyerekek ápolása, és az őket gondozók nehéz feladata sokszor rányomja a bélyegét a mindennapokra, a hokis fiúk érkezése azonban hihetetlen örömet varázsolt a kórtermekbe, és csodálatos volt látni, ahogyan a kis betegek és a nagyfiúk együtt mosolyogtak a macikra. Mi a klinikán mindent megteszünk azért, hogy feledtetni tudjuk a kicsikkel a fájdalmakat, hiszen a gyógyulásban ez a legfontosabb, és ebben hatalmas segítséget nyújtanak majd ezek a játékok" - közölte Garami Miklós, a Tűzoltó utcai Gyermekklinika osztályvezető főorvosa.

A plüssökből a Balassagyarmati Reménysugár Gyermekotthonba is jut, ahol részben halmozottan sérült, részben állami gondoskodásra szoruló kisgyerekeket gondoznak. "Az intézet pénzügyi helyzete nem teszi lehetővé, hogy ilyen mennyiségű játékot vásároljunk - nyilatkozta Dr. Fehér Edit, a gyermekotthon vezetője -, most azonban a Pannon és a Magyar Jégkorong S


Plüssmackókat adományoztak a jégkorong-válogatott tagjai (2010.04.16.) (képgaléria)

zövetség felajánlásával olyan sok ajándékot kaptunk, ami hosszú időre szebbé fogja tenni gyermekeink mindennapjait. Ezt a sérült gyerekek felé való kedves odafordulást mindenképpen mintaértékűnek tartom az egész országban."

A plüssállatok egy része határon túli kicsikhez vándorol, ahol Böjte Csaba gyermekei már nagyon várják az ajándékokat: "Nagyon hálásak vagyunk a kezdeményezésért, és nagy örömünkre szolgál, hogy az utánunk jövő generáció olyan hatalmas szeretetet kaphat, amiből táplálkozhat - mondta Böjte Csaba. "El fogjuk juttatni az ajándékokat a rászoruló román, magyar és cigány kisgyereknek, hogy így tudjunk megvalósítani egy szép összefogást a Kárpát-medencében."

A magyar jégkorong-válogatott szombattól a feljutás reményében Szlovéniában szerepel a Divízió I-es vb-n, s a házigazdák mellett a britekkel, a dél-koreaiakkal, a lengyelekkel és a horvátokkal találkozik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×