eur:
392.88
usd:
366.09
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

Minden ötödik ember hisz benne, hogy földönkívüliek élnek közöttünk

A világon minden ötödik polgár hisz abban, hogy idegen lények látogattak el a bolygónkra, és embernek álcázva magukat közöttünk élnek közöttünk. Leginkább az indiaiak (45 százalék) és a kínaiak (42 százalék) gondolják azt, hogy földönkívüliek vannak a Földön - derült ki a Reuters News megbízásából végzett új Ipsos Global @dvisor felmérésből.

A világ GDP-jének 75 százalékát adó 22 ország - vélhetően emberi - felnőtt lakosságának egyötöde hisz abban, hogy idegen lények látogattak el a bolygónkra, s embernek álcázva magukat élnek "közöttünk".

A 23.000 felnőtt — országonként ezernél több válaszadó — részvételével végzett felmérés szerint tehát az emberek 80 százaléka nem hiszi, hogy idegen lények élnek közöttünk.

Azok a nemzetek, amelynek lakói leginkább hiszik, hogy álcázott látogatókkal élünk együtt: India (45 százalék) és Kína (42 százalék), s azok, amelyek legkevésbé gondolják így: Belgium, Svédország és Hollandia (nyolc-nyolc százalék). A magyarok 14 százaléka hisz az idegenek jelenlétében, 86 nem.

Azok között, akik hiszik, hogy idegen lények látogattak el a bolygónkra, és embernek álcázva magukat élnek közöttünk 22 százalék a férfiak és 17 a nők aránya; 35 év alattiak 25, a 35-54 év közöttiek 16, az 55 év felettiek 11-ot képviselnek; s inkább magasabb iskolai végzettségűek (22 százalék), mint alacsonyabban, vagy közepesen iskolázottak (19 százalék). A jövedelmi viszonyok (alacsony: 22, magas: 20, közepes: 19 százalék) és a családi állapot (házas: 19, más státuszú: 21 százalék) tekintetében nem mutatkozik jelentős eltérés.

Akik nem hiszik, hogy idegen lények látogattak el a bolygónkra, s embernek álcázva magukat élnek közöttünk inkább nők (83%), mint férfiak (78%); 55 év felettiek (89%), mintsem 35 és 54 év közöttiek (75%); kevésbé iskolázottak (úgy az alacsonyan, mint a közepesen képzettek 81%), mint a magasabb iskolai végzettséggel rendelkezők (78%). A jövedelmi viszonyok (közepes: 81%, magas: 80%, alacsony: 78%) és a családi állapot (házas: 81%, más státuszú: 79%) tekintetében nem mutatkozik jelentős eltérés.

Ezek az eredmények a Thompson Reuters News Service megbízásából az Ipsos által 2009. november 4-e és 2010. január 13-a között végzett közvélemény-kutatásból származnak. A felmérésben részt vevő országok: Argentína, Ausztrália, Belgium, Brazília, Kanada, Kína, Franciaország, Németország, Magyarország, India, Olaszország, Japán, Mexikó, Lengyelország, Oroszország, Dél-Korea, Spanyolország, Svédország, Cseh Köztársaság, Hollandia, Nagy Britannia és Egyesült Államok.

Országonként 1000-nél több válaszadó szerepelt az Ipsos által megkérdezett internetes panelben. Ezt követően súlyozást alkalmaztak a demográfiai különbségek kiegyenlítésére, valamint annak biztosítására, hogy a minta összetétele az adott ország legfrissebb népszámlálási adatainak megfelelően tükrözze a felnőtt lakosságot, és a kapott eredmények reprezentálják az egyetemes vélekedést.

Címlapról ajánljuk
Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×