eur:
396.78
usd:
355.53
bux:
74510.83
2024. szeptember 30. hétfő Jeromos

Félezer kilométert utaztak az égből potyogó halak

Ötszáz kilométernél is messzebbre repített több ezer halat egy vihar Ausztráliában. Az állatok közül sok még élt, amikor lehullott Lajamanu városkára.

A település 524 kilométerre fekszik a legközelebbi folyótól, a hétvégén - a 669 lakos legnagyobb megdöbbenésére - halak potyogtak az égből, amelyeket valószínűleg a viharos erejű szél kapott fel.

Nem először fordul elő ilyesmi az Északi területen található Lajamanuban: 1974-ben és 2004-ben is feljegyeztek hasonlót.

Az ausztrál meteorológiai szolgálat egyik munkatársa, Mark Kersemakers szerint a halak - sügérek - az út nagy részét 12-15 ezer méter magasan tehették meg, és jó részük valószínűleg meg is fagyott. Akadtak azonban olyan példányok is, amelyek túlélték a "kalandot".

Ez az, ami megdöbbentette az 55 éves Joe Ashley-t. "A halak általában a vízben vannak, most viszont az égből potyognak. Mi lesz, ha valami nagyobb is leesik. Mondjuk krokodilok?" - tette fel az ijesztő kérdést a férfi.

Címlapról ajánljuk
Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt

Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt

A hivatalos előrejelzések szerint történelmi győzelmet aratott a vasárnapi osztrák parlamenti választáson az illegális bevándorlás ellen harcot hirdető radikális jobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ). Az eddig összeszámolt szavazatokon alapuló adatok szerint a Szabadságpárt korábban még nem szerepelt olyan jól, mint most.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×