eur:
388.72
usd:
361.74
bux:
68900.51
2024. május 8. szerda Mihály

Kitűnő Obama egészségi állapota

Barack Obama amerikai elnök kitűnő egészségnek örvend és alkalmas hivatala ellátására - állapította meg vasárnapi jelentésében az elnököt kivizsgáló orvos.

A 48 esztendős elnöknek ez volt az első általános orvosi kivizsgálása elnökké választása óta. Obama legutóbb 2007-ben esett át hasonlóan átfogó vizsgálaton.

A Fehér Ház orvosa, Jeffry Kuhlman haditengerészeti kapitány semmi olyant nem fedezett fel az elnök egészségi állapotában vasárnap, amely megakadályozná, hogy ellássa elnöki hivatását.

Azt javasolta, hogy Obama továbbra is igyekezzen leszokni a dohányzásról, és módosítson torna gyakorlatain lábizmai erősítése érdekében, hogy enyhítsen a ballábában időnként fellépő, ingyulladás okozta fájdalmán.

Obama szteroidot nem tartalmazó gyulladásgátlót szed és a nikotint helyettesítő terápiát folytat - hírek szerint nikotinos rágógumi formájában - annak érdekében, hogy leszokjon a dohányzásról.

A Fehér Ház nyilvánosságra hozta a 90 percig tartó vizsgálatról szóló jelentést. Legközelebb 2011 augusztusában - 50. életéve beöltése után - kell megismételnie Obamának a vizsgálatot.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Kínosan leszerepeltek az oroszoknak átadott fegyverek, tömeges légitámadást indított Moszkva Ukrajna ellen – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Kínosan leszerepeltek az oroszoknak átadott fegyverek, tömeges légitámadást indított Moszkva Ukrajna ellen – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Oroszország 2023 ősze óta kap fegyvereket Észak-Koreától, köztük számos rakétatípust is. A fegyverek hatékonyságával kapcsolatban azonban súlyos aggályok merülnek fel a bevetések alkalmával – írja az Ukrajinszka Pravda. Május 8-án az orosz erők tömeges légitámadást hajtottak végre Ukrajna több régiójában. A célpontok között stratégiai fontosságú létesítmények voltak, melyek közül többet is találat érhetett. Az ukrán légvédelem összesen 59 ellenséges eszközt semmisített meg - írta a Kyiv Post. Cikkünk folyamatosan frissül az ukrajnai háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×