eur:
392.69
usd:
366.01
bux:
66453.28
2024. április 26. péntek Ervin

Politikai szerepre tör a botrány díva férje

Eddigi legnagyobb sikere után, vagyis hogy Gábor Zsazsa hollywoodi díva nyolcadik férje lett, újabb magaslatokba vágyik a német születésű Frederic von Anhalt herceg, aki bejelentette, hogy harcba száll Kalifornia kormányzójának Arnold Schwarzenegger távozásával megüresedő székéért.

A hangzatos címéhez örökbefogadás révén hozzájutott 66 éves férfi a tervek szerint a kampányát hétfőn a híres Sunset Boulevardon kezdi meg. A kampánynyitó részeként fehér reklámplakátot lepleznek le, ezen a "Frederic herceget kormányzónak!" felirat lesz látható. Az egyelőre még fejlesztés alatt álló princefrederic.com oldal szintén 25-én kezdi meg működését. A hercegnek beceneve már van, gubernátor helyett Gabornatorként emlegetik.

Frederic von Anhalt független liberális jelöltként az "Adjuk vissza Kaliforniának az édes életet" mottóval akarja megszólítani a választókat. "Nem érdekel, hogy a németek leszedik rólam a keresztvizet, én csak Kalifornia lakóival akarok foglalkozni" - mondta Gábor Zsazsa amerikai állampolgársággal is rendelkező férje.

A tervek szerint a herceg hétfőn daruval emelkedik a magasba, hogy leleplezze életnagyságúnál jóval nagyobb képmását, amelyen díszes egyenruhában látható. A neheze azonban csak ezután jön, június végéig ugyanis 10 ezer támogató aláírást kell összegyűjtenie, hogy a jelöltlistára kerülhessen. Kalifornia új kormányzóját novemberben választják meg.

Saját bevallása szerint a herceg alkalmas a posztra. "Azért, mert 23 éve egy first ladyvel élek házasságban, és kormányzótípus vagyok. Ha politikáról van szó, órákig tudok beszélni" - fogalmazott. Frederic von Anhalt szerint korábban Ronald Reagan néhai amerikai elnök is megerősítette ebben. Az elnök egy ötperces találkozó során állítólag azt mondta neki, hogy sokat ért a politikához, és egyszer majd kandidálnia kellene valamilyen posztra.

A hercegnek Arnold Schwarzenegger hivatalban lévő kormányzóról is megvan a véleménye, ám nem túl jó. Szerinte az egykori filmcsillag nem tartotta be ígéreteit.

Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Ugrik az OTP részvénye

Ugrik az OTP részvénye

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezik itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény lesz: magyar szempontból azért is kulcsfontosságú az S&P osztályzata, mert a három nagy hitelminősítő közül jelenleg náluk a legrosszabb a besorolásunk, a BBB mínusz osztályzat egyetlen fokozattal van a befektetésre ajánlott kategória határa felett. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentenek. A magyar piacon az OTP-re figyelhetnek elsősorban a befektetők, ma tartja közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mond Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×