INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

Politikai szerepre tör a botrány díva férje

InfoRádió / MTI
Eddigi legnagyobb sikere után, vagyis hogy Gábor Zsazsa hollywoodi díva nyolcadik férje lett, újabb magaslatokba vágyik a német születésű Frederic von Anhalt herceg, aki bejelentette, hogy harcba száll Kalifornia kormányzójának Arnold Schwarzenegger távozásával megüresedő székéért.

A hangzatos címéhez örökbefogadás révén hozzájutott 66 éves férfi a tervek szerint a kampányát hétfőn a híres Sunset Boulevardon kezdi meg. A kampánynyitó részeként fehér reklámplakátot lepleznek le, ezen a "Frederic herceget kormányzónak!" felirat lesz látható. Az egyelőre még fejlesztés alatt álló princefrederic.com oldal szintén 25-én kezdi meg működését. A hercegnek beceneve már van, gubernátor helyett Gabornatorként emlegetik.

Frederic von Anhalt független liberális jelöltként az "Adjuk vissza Kaliforniának az édes életet" mottóval akarja megszólítani a választókat. "Nem érdekel, hogy a németek leszedik rólam a keresztvizet, én csak Kalifornia lakóival akarok foglalkozni" - mondta Gábor Zsazsa amerikai állampolgársággal is rendelkező férje.

A tervek szerint a herceg hétfőn daruval emelkedik a magasba, hogy leleplezze életnagyságúnál jóval nagyobb képmását, amelyen díszes egyenruhában látható. A neheze azonban csak ezután jön, június végéig ugyanis 10 ezer támogató aláírást kell összegyűjtenie, hogy a jelöltlistára kerülhessen. Kalifornia új kormányzóját novemberben választják meg.

Saját bevallása szerint a herceg alkalmas a posztra. "Azért, mert 23 éve egy first ladyvel élek házasságban, és kormányzótípus vagyok. Ha politikáról van szó, órákig tudok beszélni" - fogalmazott. Frederic von Anhalt szerint korábban Ronald Reagan néhai amerikai elnök is megerősítette ebben. Az elnök egy ötperces találkozó során állítólag azt mondta neki, hogy sokat ért a politikához, és egyszer majd kandidálnia kellene valamilyen posztra.

A hercegnek Arnold Schwarzenegger hivatalban lévő kormányzóról is megvan a véleménye, ám nem túl jó. Szerinte az egykori filmcsillag nem tartotta be ígéreteit.

A címlapról ajánljuk