INFORÁDIÓ 

2018. március 17. szombat
Gertrúd, Patrik

Kemény fagyot és napsütést hoz a hétvége

Infostart / InfoRádió
Kevesebb csapadékra, ám kemény fagyokra kell számítani az előttünk álló hétvégén - mondta az InfoRádiónak az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa. Mivel kevesebb felhő lesz az égen, jelentősen leesik majd a hőmérséklet: szombatra virradóra mínusz 8-10 Celsius-fok körül alakul, és a délutáni órákra is csak mínusz 2-3 fokig emelkedik a hőmérő higanyszála. Vasárnap is hasonló hideg várható - magyarázta Bozóki István.

Változó nedvességtartalmű, de meglehetősen hideg léghullámok érkeznek a Kárpát-medencébe észak-északkelet felől, emiatt gyakran lesz felhős az ég, gyenge havazás pedig bárhol előfordulhat. A fővárosban péntek estig egy centiméternyi friss hó hullhat - tájékoztatta az InfoRádiót Bozóki István meteorológus.

A hétvégén barátságosabbra fordul az időjárás, helyenként felszakadozik a felhőzet és több órára kisüt majd a nap. Péntek éjjel és a szombat hajnali órákban még előfordulhat gyenge havazás, a továbbiakban azonban jelentős mennyiségű csapadékra már nem kell számítani - tette hozzá az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

Mivel kevesebb felhő lesz az égen, jelentősen leesik majd a hőmérséklet: szombatra virradóra mínusz 8-10 Celsius-fok körül alakul, és a délutáni órákra is csak mínusz 2-3 fokig emelkedik a hőmérő higanyszála. Vasárnap is hasonló hideg várható - magyarázta Bozóki István.

Mivel az országos minimum mínusz 6-12 fok körül alakul majd - havas tájakon -15 foknál is hidegebb lehet -, mindenképpen arra kell számítani, hogy a most vizes, nedves útszakaszok lefagynak - fűzte hozzá a meteorológus.

Hanganyag: Szépvölgyi István


A címlapról ajánljuk