INFORÁDIÓ 

2018. március 20. kedd
Klaudia

Hiába vágyik az elnök lányára a vendégmunkás

InfoRádió / MTI
Dmitrij Medvegyev államfő lányát akarta mindenáron feleségül kérni egy dagesztáni vendégmunkás, aki a lánykérés végett szerdán megpróbált behatolni a moszkvai Kremlbe. A frigyből akkor sem lesz semmi, ha Medvegyev nagyon megszereti önjelölt vőjelöltjét, mivel az orosz elnöknek nincs is lánya.

Az orosz lapok szerdai beszámolói szerint a dagesztáni férfira egy rendőrjárőr figyelt fel, mert az illető a nagy hidegben kitartóan sétált fel-alá a Kreml Szpasszkaja tornyánál, ahol a szolgálati bejárat és egy autóbejáró nagykapu is van.

A tisztességesen öltözött férfit bevitték a legközelebbi rendőrségre, ahol elmondta, hogy siet találkozni az államfővel, akivel négyszemközt kíván beszélni, hogy megkérje lánya kezét. A 35 éves, Bahtijar nevű embernek fogalma sem volt arról, hogy Medvegyevnek nincs lánya, csak egy fia, de még az is kicsi.

A Moszkovszkij Komszomolec című orosz lap felderítette az első hallásra vidám történet szomorú hátterét. Bahtijar két éve érkezett Moszkvába pénzt keresni, és nagy szerencsével olyan munkát talált, amely ritkán jut ki vendégmunkásoknak: darukezelő lett egy építkezésen. A megkeresett pénz javát minden hónapban hazaküldte szüleinek és fivérének.

A válság miatt azonban az építkezést leállították, és Bahtijar elvesztette munkáját. Ekkor döntött úgy, hogy megpróbálja egy gazdag házassággal jobbra fordítani maga és családja sorsát, lévén még nőtlen. A jó partihoz menyasszonynak Medvegyev - nem létező - lányát szemelte ki.

A rendőrök a férfit pszichiátriai klinikára vitték kivizsgálás céljából.

A címlapról ajánljuk