eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

A halolaj lehet a fiatalság elixírje

A halolaj igen jótékony hatással lehet szervezetünkre, egy új tanulmány szerint nem túlzás, ha a fiatalság elixírjének hívjuk.

Azt eddig is tudták a kutatók, hogy jótékonyan hat a szervezetre a halolaj, most azonban arra is rájöttek, hogy miért.

A tengeri halakban, például a lazacban, a makrélában vagy a szardíniában található zsírsavak - az omega-3 zsírsav - számos betegség megelőzése szempontjából hasznosak lehetnek.

A halolaj elősegíti a regenerálódást, mert gyulladáscsökkentő hatása van, emellett növeli a tesztoszteronszintet, és csökkenti a trigliceridszintet, ezzel hozzájárul a szívbetegségek megelőzéséhez.

Mindezek miatt hetente nagyjából kétszer kellene halat ennünk, sok ember azonban ennél lényegesen kevesebbet eszik.

Ráadásul az omega-3 zsírsav nemcsak a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának megelőzésére alkalmas, hanem egy ilyen betegség után a felépülést is gyorsítja.

A zsírsav ráadásul megvédi azokat a sejteket is, amelyek befolyásolják, milyen sokáig él egy ember, azaz nemcsak a betegségektől véd meg vagy segíti a gyógyulást, hanem az élettartamot is növeli.

Címlapról ajánljuk

Gázszámlapara - fontos határnapon vagyunk túl

Mindössze két nap volt májusban Budapesten, amely fűtési szempontból nem számított nyárnak, azaz azokra a napokra járt volna csak kedvezményes gáz a fogyasztóknak. Kiszámoltuk azt is, hogy nagyjából mennyi köbméter támogatott gáz jár még július 31-ig. A meleg tavasz ugyanis kicsit bekevart a 20 éves jelleggörbébe.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×