Azt eddig is tudták a kutatók, hogy jótékonyan hat a szervezetre a halolaj, most azonban arra is rájöttek, hogy miért.
A tengeri halakban, például a lazacban, a makrélában vagy a szardíniában található zsírsavak - az omega-3 zsírsav - számos betegség megelőzése szempontjából hasznosak lehetnek.
A halolaj elősegíti a regenerálódást, mert gyulladáscsökkentő hatása van, emellett növeli a tesztoszteronszintet, és csökkenti a trigliceridszintet, ezzel hozzájárul a szívbetegségek megelőzéséhez.
Mindezek miatt hetente nagyjából kétszer kellene halat ennünk, sok ember azonban ennél lényegesen kevesebbet eszik.
Ráadásul az omega-3 zsírsav nemcsak a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának megelőzésére alkalmas, hanem egy ilyen betegség után a felépülést is gyorsítja.
A zsírsav ráadásul megvédi azokat a sejteket is, amelyek befolyásolják, milyen sokáig él egy ember, azaz nemcsak a betegségektől véd meg vagy segíti a gyógyulást, hanem az élettartamot is növeli.
Bejelentést tett Robert Fico állapotáról a miniszterelnök-helyettes