INFORÁDIÓ 

2018. március 17. szombat
Gertrúd, Patrik

Itt a bizonyíték, hogy a kutyák előre megérzik a földrengést!

Infostart / InfoRádió
Másodpercekkel korábban megérezte a közelgő földrengést a Sophie nevű kutya, de nem menekülőre fogta, hanem a gazdáját próbálta meg riasztani - derül ki egy felvételből, amely azóta már felkerült az internetre is.

Kaliforniában gyakoriak a földrengések, legutóbb egy hete pattant ki egy 6,5-es erősségű földmozgás.

Azt eddig is többen állították, hogy az állatok előre megérzik a bajt - és ennek most egyértelmű bizonyítékát is szolgáltatta az egyik kaliforniai lap szerkesztőségében elhelyezett ipari kamera felvétele.

A felvételen, amely a YouTube-ra is felkerült, világosan látszik, hogy Sophie másodpercekkel korábban megérezte a közelgő földrengést - de ahelyett, hogy biztonságos helyre menekült volna, rohanni kezdett a gazdája, Jessica Richelderfer íróasztala felé, hogy riassza őt.

A terem másik végéből rohant az asztalom felé, és amikor nem talált ott, visszafordult, megkeresett és velem együtt szaladt le a lépcsőn, ki a biztonságos utcára - magyarázta a felvételt Jessica.

A felvételt már több százezren megtekintették az interneten.


A nézők közül sokan áradoztak Sophie lojalitásáról, mások viszont még mindig szkeptikusak, és egyszerűen úgy vélik: ez első rengések nem voltak elég erősek ahhoz, hogy egy ember megérezze - de a kutya igen.

A címlapról ajánljuk