eur:
389.7
usd:
361.66
bux:
68510.69
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

A szőkék agresszívebbek, mint a barnák

Bár a legtöbben úgy tartják, hogy a szőkék az átlagosnál butábbak, egy vizsgálat szerint harciasabbak és magabiztosabbak is a barnáknál és a vörösöknél.

A Kaliforniai Egyetem kutatóinak vizsgálata szerint a szőke hajú hölgyek agresszívebbek és magabiztosabbak, mint barna vagy vörös társaik. A szakemberek ezt azzal magyarázzák, hogy a szőkék több figyelmet kapnak a férfiaktól, akik attraktívabbnak is tartják őket.

A kutatók szerint amilyen különlegesnek érzik magukat a szőkék a rájuk irányuló figyelem miatt, annál nagyobb a valószínűsége, hogy a céljaik elérése érdekében harciasak lesznek.

A 156 egyetemista hölgy bevonásával készített vizsgálat eredményén maguk a kutatók is meglepődtek, mert ők azt feltételezték, hogy a szőkék egy buborékban élnek, ahol más bánásmód illeti meg őket, viszont ezt nem nagyon tűnik fel nekik.

Azok a nők, akik szőkék, vagy szőkévé festik a hajukat, hamar hosszászoknak a "szőkeséggel" járó privilégiumokhoz, elsősorban a férfiak figyelmességéhez - vélik a kutatók.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×