INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

Borongós idő lesz hétvégén

Infostart / InfoRádió
Párás, nyirkos, borongós idő várható a hétvégén. Többfelé előfordulhat hószállingózás, ám számottevő mennyiségű csapadék sehol sem várható - tájékoztatta az InfoRádiót az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa, Bozóki István.

A hétvége időjárási szempontból nem lesz túl eseménydús, a Kárpát-medence felett nincs jelentős áramlás - közölte Bozóki István. A meteorológus kifejtette: szombaton a nyugati országrészben erősen felhős, borult lesz az ég, míg északkelet felől fokozatosan felszakadozik, csökken a felhőzet.

Az ország nagyobb részén napsütésre is számíthatunk, a fővárosban és környékén borongós idő lesz, némi napsütéssel. Nyugaton előfordulhat hószállingózás, de számottevő mennyiségű csapadék nem várható.

Párás lesz a levegő, éjszaka elsősorban keleten foltokban köd képződik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és -6, a legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +4 fok között alakul szombaton - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

Vasárnaptól kezdetben keleten még több-kevesebb napsütés várható, majd ott is nagyrészt erősen felhős vagy borult időre van kilátás. Főként nyugaton valószínű elszórtan hószállingózás, gyenge havazás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -1 és -6 fok között alakul, míg a legmagasabb nappali hőmérséklet általában -2 és +2 fok között várható. Jövő hét elején sem kell jelentős mennyiségű havazásra számítani - közölte Bozóki István.

A frontok elkerülik a Kárpát-medencét, de a párás, nyirkos idő az egészséges embert is megviselheti, és a meteorológus azt tanácsolja, fokozottabban ügyeljünk az öltözködésünkre a hideg téli időben.

Hanganyag: Hegedûs Zsuzsa


A címlapról ajánljuk