eur:
393.83
usd:
368.29
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Borongós idő lesz hétvégén

Párás, nyirkos, borongós idő várható a hétvégén. Többfelé előfordulhat hószállingózás, ám számottevő mennyiségű csapadék sehol sem várható - tájékoztatta az InfoRádiót az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa, Bozóki István.

A hétvége időjárási szempontból nem lesz túl eseménydús, a Kárpát-medence felett nincs jelentős áramlás - közölte Bozóki István. A meteorológus kifejtette: szombaton a nyugati országrészben erősen felhős, borult lesz az ég, míg északkelet felől fokozatosan felszakadozik, csökken a felhőzet.

Az ország nagyobb részén napsütésre is számíthatunk, a fővárosban és környékén borongós idő lesz, némi napsütéssel. Nyugaton előfordulhat hószállingózás, de számottevő mennyiségű csapadék nem várható.

Párás lesz a levegő, éjszaka elsősorban keleten foltokban köd képződik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és -6, a legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +4 fok között alakul szombaton - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

Vasárnaptól kezdetben keleten még több-kevesebb napsütés várható, majd ott is nagyrészt erősen felhős vagy borult időre van kilátás. Főként nyugaton valószínű elszórtan hószállingózás, gyenge havazás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -1 és -6 fok között alakul, míg a legmagasabb nappali hőmérséklet általában -2 és +2 fok között várható. Jövő hét elején sem kell jelentős mennyiségű havazásra számítani - közölte Bozóki István.

A frontok elkerülik a Kárpát-medencét, de a párás, nyirkos idő az egészséges embert is megviselheti, és a meteorológus azt tanácsolja, fokozottabban ügyeljünk az öltözködésünkre a hideg téli időben.

Hanganyag: Hegedûs Zsuzsa

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×