INFORÁDIÓ 

2018. március 19. hétfő
Bánk, József

Ha szegény is, de becsületes

InfoRádió / MTI
Több mint 4 millió forintnyi pénzt és ékszert talált taxijában, New Yorkban egy szegény sofőr, mégis visszaszolgáltatta.

A 28 éves, bangladesi bevándorló férfi egy hátrahagyott kézitáskában bukkant a pénzre és az ékszerekre, továbbá több útlevélre. A feledékeny utasok repülőtérre igyekeztek a taxival, hogy vakációra menjenek. A pénzt üdülésükre vitték magukkal, és miután felfedezték, hogy elhagyták, a rendőrséghez fordultak, ám az nem sok reménnyel kecsegtette őket.

A taxis közben felfedezte a táskát, kinyitotta, de csak hogy lakcímre bukkanjon, a pénzt meg sem számolta. Talált egy címet, és 80 kilométert autózott, míg odaért, ám a házban senki sem volt otthon. Hátrahagyta mobiltelefonszámát egy üzenettel, és nem sokkal később már hívták. Visszaautózott, és átadta a táskát.

A taxis "főállásban" diák, és azért kezdett taxizni pár hónapja, mert csökkentették munkaidejét - és persze bérét a gyárban, ahol dolgozott. A sajtó érdeklődésére bevallotta, hogy a talált pénz révén több ideje lett volna a tanulásra, de a becsülete fontosabb. Még a felkínált jutalmat sem fogadta el, mondván, komolyan veszi az iszlám tanításait.

A címlapról ajánljuk