eur:
395.1
usd:
370.75
bux:
65116.7
2024. április 19. péntek Emma

Ha szegény is, de becsületes

Több mint 4 millió forintnyi pénzt és ékszert talált taxijában, New Yorkban egy szegény sofőr, mégis visszaszolgáltatta.

A 28 éves, bangladesi bevándorló férfi egy hátrahagyott kézitáskában bukkant a pénzre és az ékszerekre, továbbá több útlevélre. A feledékeny utasok repülőtérre igyekeztek a taxival, hogy vakációra menjenek. A pénzt üdülésükre vitték magukkal, és miután felfedezték, hogy elhagyták, a rendőrséghez fordultak, ám az nem sok reménnyel kecsegtette őket.

A taxis közben felfedezte a táskát, kinyitotta, de csak hogy lakcímre bukkanjon, a pénzt meg sem számolta. Talált egy címet, és 80 kilométert autózott, míg odaért, ám a házban senki sem volt otthon. Hátrahagyta mobiltelefonszámát egy üzenettel, és nem sokkal később már hívták. Visszaautózott, és átadta a táskát.

A taxis "főállásban" diák, és azért kezdett taxizni pár hónapja, mert csökkentették munkaidejét - és persze bérét a gyárban, ahol dolgozott. A sajtó érdeklődésére bevallotta, hogy a talált pénz révén több ideje lett volna a tanulásra, de a becsülete fontosabb. Még a felkínált jutalmat sem fogadta el, mondván, komolyan veszi az iszlám tanításait.

Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×