eur:
393.57
usd:
368.11
bux:
66472.08
2024. április 25. csütörtök Márk

Semmitmondónak tartja az Avatárt a Vatikán

Semmitmondó és túlságosan szentimentális filmet forgattak - ezt rója fel a Vatikán hivatalos lapja az Avatár című film készítőinek.

A vatikáni rádió és a pápai állam hivatalos lapja, a L'Osservatore Romano sincs elragadtatva James Cameron milliárdokat hozó sikerfilmjétől, az Avatártól, amelyet ezen a héten mutatnak be az olasz mozik.

Az Avatár története 2154-ben, a Pandora nevű bolygón játszódik, ahol azért ütnek tábort az emberek, hogy kitermeljék az értékes ásványkészletet. Útjukban állnak azonban az őslakos na'vik, akiknek bizalmába az emberek a két faj közös génjeiből született testeket, avatárokat irányítva próbálnak beférkőzni.

A kritikusok többsége és a mozirajongók oda vannak a filmért, a vatikáni lap szerzői azonban finoman szólva nem. Mint írták, "a filmben sok az elbűvölő, lenyűgöző technológiai megoldás, de kevés a valódi emberi érzelem".

A kritika szerint a film a vizuális hatás szempontjából jelentős, nem a sztori vagy az általa közvetített üzenet miatt, amelyben nincs semmiféle újdonság. Pandora fantáziavilágának megteremtésénél a rendező a semmitmondó megközelítést választotta, és mindenféle magyarázat nélkül tálalja a sztorit - folytatódott a cikk.

A szerző szerint a film, amely felületesen imperializmus- és militarizmusellenes, a végére szentimentalizmusba süllyed, ám, mint fogalmazott, a látvány miatt egy mozijegy árát megéri rá kiadni.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Gyenge az amerikai gazdaság, ütik a tőzsdéket

Gyenge az amerikai gazdaság, ütik a tőzsdéket

Lefordultak az irányadó európai tőzsdék a mai amerikai GDP-adatok és munkanélküliségi statisztikák közlését követően. A makoradatok mellett a vállalati gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten az amerikai technológiai óriásokon van a hangsúly, amelyek közül a Meta csalódást okozott tegnap esti gyorsjelentésével. Itthon nagyban zajlanak az éves rendes közgyűlések, ma a Richter és a Mol tartja közgyűlését. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×