eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Csak óvatosan a füstölt élelmiszerekkel!

Káros lehet a szervezetre a füstölt sajt, füstölt hús vagy más, ilyen eljárással előállított élelmiszer - figyelmeztet az Európai Élelmiszer-biztonsági Hatóság.

Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság figyelmeztetése szerint a füstölt élelmiszerek előállításához használt egyik eljárás során az ember számára mérgező anyagok keletkezhetnek a termékben.

Tizenegy, a füstölt élelmiszerek előállítására alkalmazott módszert tekintett át a hivatal, az eljárások mindegyike használatos az Európai Unióban.

Közülük több olyan, amely veszélyes, és közel van ahhoz a szinthez, amely már károsítja a szervezetet.

A hatóság hamarosan elkészíti azon füstölési eljárások listáját, amelyek biztonságosak.

A füstölés nemcsak jellegzetes ízt ad az élelmiszernek, de tartósítja is azt. Számos módja létezik, amelyek a többi mellett az eljárás hosszában különbözhetnek egymástól.

Az eredményt meghatározza a füstölés hőfoka, de az eljárásnál használt fa fajtája is. Hatását gyakran ahhoz hasonlítják, mint ha hidegen főznénk, mert a füstben lévő egyes anyagok megölik vagy megbénítják a mikrobákat.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×