eur:
390.3
usd:
364.42
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Ahol a légszennyezettség katasztrofális

Hongkong utcáin átlagosan minden nyolcadik napon olyan magas a légszennyezettség, hogy az már veszélyes az emberi szervezetre - derül ki egy, a kormány által megrendelt vizsgálatból.

A vizsgálatok szerint tavaly 44 napon át volt nagyon magas a légszennyezettség szintje a központban - számolt be arról az egyik kínai lap. Az adat lényegesen magasabb, mint a 2008-as, akkor ugyanis 39 ilyen nap volt.

Az emelkedés azonban akkor tűnik drasztikusnak, ha figyelembe vesszük, hogy 2005-ben még csak 13 egészségkárosító napot éltek meg a hongkongiak.

Van olyan városrész, ahol öt évvel ezelőtt egy év alatt csak egyetlen olyan nap volt, amikor a levegő nagyon szennyezett volt, tavaly viszont már 37.

A nagyon magas légszennyezettségi szintű napok igen veszélyesek azok számára, akik szív- és érrendszeri betegségben szenvednek, vagy légzőszervi betegségben.

De ilyenkor már az egészséges embereknek is problémáik lehetnek, a szmog például irritálhatja a szemüket, köhöghetnek, megfájdulhat a torkuk, orrfolyás léphet fel náluk.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×