INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

Sam Mendes készítheti az új James Bond-filmet

Infostart / InfoRádió
Az Oscar-díjas brit rendező, Sam Mendes irányításával készülhet el a következő James Bond-film. A hírek szerint a forgatás már júniusban elkezdődhet.

A jövő évre tervezik a legújabb James Bond-film bemutatóját, a producerek pedig most azon dolgoznak, hogy leszerződtessék a csapatba az Amerikai szépség Oscar-díjas rendezőjét, Sam Mendest - jelenti a Hollywood Reporter.

A Daniel Craig főszereplésével készülő film forgatókönyvírói között ott lesz majd a Frost/Nixont jegyző Peter Morgan is.

A legutóbbi Bond-mozi, A Quantum csendje 2008-ban került a mozikba, és 600 millió dolláros (112,5 milliárd forintos) bevételt hozott.

Mielőtt filmezésbe kezdett volna, Sam Mendes színházi rendezéseivel alapozta meg hírnevét, és 1992-től tíz éven át ő volt a londoni Donmar Warehouse művészeti vezetője. Első filmje, az 1999-es Amerikai szépség nyolc Oscar-jelölést és öt arany szobrocskát hozott, köztük a legjobb rendezésért járót.

Mendes több év kihagyás után tavaly tért vissza a londoni színházi szcénába: amerikai és brit színészekből álló alkalmi társulata - amelyben ott volt Ethan Hawke és Rebecca Hall is - Shakespeare Téli regéjét és Csehov A cseresznyéskertjét játszotta az Old Vicben.

A rendező idén visszatér a brit fővárosba és a Kevin Spacey vezette Old Vicbe, ahol ezúttal két Shakespeare-művet, A vihart és az Ahogy tetsziket állítja színpadra.

A címlapról ajánljuk