eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Jól gondoljuk meg, mit dobunk ki lomtalanításkor!

Kidobálni a felesleges tárgyainkat jó évkezdésnek tűnik, ám egy brit felmérés szerint többségünk utólag megbánja, hogy megszabadult egy-egy kacattól.

Novemberben a YouGov és a Safestore cég kétezer ember megkérdezésével készített felmérést arról, mennyire vagyunk kegyetlenek, ha lomtalanításról van szó. Az eredmény szerint sok mindent képesek vagyunk kidobni azért, hogy nagyobb helyünk legyen a lakásban, bár többségünk később megbánja a hirtelen döntést.

A megkérdezettek fele vallotta be, hogy egy nagyobb lomtalanítás után azt kívánta, bárcsak ne dobott volna ki olyan tárgyakat, amelyek érzelmi töltettel rendelkeznek, mint például régi ruhák vagy fényképek.

A "bárcsak nem dobtam volna ki" listán szerepelnek még bútorok, iskolai könyvek, játékkonzolok, sportfelszerelések, hangszerek. A leginkább hiányolt tárgyak között vannak az online felmérés szerint a kidobott esküvői ruhák, régi érmék, és bizarr módon perzsa szőnyegek is.

Egyszer használatos társadalomban élünk, egy olyan korszakban, amikor mindennek van lejárati ideje, és csak kevés időtálló termék van - mondta Neil Riding, a Safestore cég vezetője, aki hozzátette: ez a "mehet a régi, jöhet az új" életforma drága, és sok esetben olyan dolgoktól szabadulunk meg, amelyek tökéletes állapotban vannak, vagyis egyáltalán nem lenne szükséges, hogy kidobjuk.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×